Naslovnica Sport Srebrne medalje mladih kyokushinkai boraca sisačke Croatie

Srebrne medalje mladih kyokushinkai boraca sisačke Croatie

Pod vodstvom trenera Kristijana Bašića i Nenada Đurića, Ana Kukić i Karlo Hukman u Samoboru stigli do finala.

Samoborski Karate Klub „Mladost“ bio je domaćin i organizator Kyokushin karate turnira u borbama pod imenom „KROKIĆ KUP- SAMOBOR 2019.“, koji je održan 23. veljače 2019. u Sportskoj dvorani „Samobor“ u Samoboru.

Da natjecanje ima međunarodni karakter pobrinuli su se gosti iz Slovačke, kao i brojni Mađari, tako da je bilo nazočno oko 120 natjecatelja koji su se natjecali prema pravilima Odbora za Kyokushin karate pri Hrvatskom karate savezu, a to znači borbe sa punim kontaktom, sa obaveznom zaštitnom opremom kod mlađih uzrasta.

Sisačka ekipa Karate kluba „CROATIA“, pod vodstvom trenera Kristijana Bašića i Nenada Đurića, uspjela je ostvariti odličan rezultat.

Ana Kukić je uspješno u polufinalu savladala domaću natjecateljicu, ali je u finalu izgubila od mađarske predstavnice i osvojila drugo mjesto u kadetskoj kategoriji. U prvom dijelu finalne borbe meč je bio izjednačen pa su suci zbog neriješenog rezultata dosudili dodatnu rundu. U produžetku Kukićevoj je ponastalo snage tako da je uporna Mađarica osvojila zlato.

Slijedeće finale za Siščane je izborio Karlo Hukman, napravivši veliko iznenađenje pobjedom u polufinalu. U finalu je posustao od znatno krupnijeg Mađara, koji je iskoristio razliku u težini i pobijedio.

Idući veliki ispit za karatiste „Croatie“ biti će Prvenstvo Hrvatske u borbama, koje će se održati krajem ožujka u Splitu.

Komentirajte