6.7 C
Sisak
Ponedjeljak, 18 listopada, 2021

Oporba će na Vijeću tražiti raspravu o Matici hrvatskoj i HK Sisciji

- Marketing-spot_imgspot_img

Sisačka oporba (HDZ, HSLS, Hrvatski konzervativci) najavili su kako će na sjednici Gradskog vijeća u petak, zatražiti nadopunu dnevnog reda vezano uz odluku o raskidu ugovora u korištenju gradskog prostora Matici hrvatskoj u Sisku te onemogućavanja treniranja u gradskoj ledenoj dvorani Hokejaškom klubu Siscia.

„Matica hrvatska je vrlo važna kulturna ustanova uz koju su Hrvati posebno vezani te je njihovo tjeranje iz gradskog prostora kojeg koristi duže od 15 godina u potpunosti neprimjereno“ – rekao je čelnik sisačkog HDZ-a Ivan Celjak komentirajući nedavnu odluku Grada Siska da Maticu izbaci iz sadašnjih prostorija koje koriste.

Oporba je i istaknula kako je kod Hokejaškog kluba Siscia očita diskriminacija jer im se onemogućava korištenje ledene dvorane pa roditelji svakodnevno svoju djecu moraju voziti u Zagreb na treninge, dok domaće utakmice u prvenstvima igraju na ledu u Delnicama. Oporba smatra da matica treba ostati u sadašnjem prostoru te da HK Siscia mora dobiti termine za treninge u gradskoj dvorani.

„Grad Sisak bi trebao stvarati partnerske odnose s organizacijama civilnog društva sa sisačkog pdoručja i tražit ćemo od gradskog vijeća, kao predstavničkgo tijela svih građana, da jasno izraze svoj stav podržavaju li ovakvu diskriminacijsku politiku prema Matici i Hokejaškom klubu ili će podržati naše prijedloge radi dijaloga i tolerancije koje treba Grad razvijati.“ – rekao je Celjak na tiskovnoj konferenciji.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti