Naslovnica Vijesti Kultura Održan je 1. Županijski pleter

Održan je 1. Županijski pleter

Održana je, u Domu Rafinerije u Sisku, prva manifestacija „Županijski pleter“.

Na ovoj su manifestaciji nastupile sve članice Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije, koje su tijekom 2018. godine postigle iznimne rezultate plasirajući se na državne smotre u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, te na taj način promovirale kulturu naše županije.

Istovremeno su u holu Rafinerijskog doma svoje radove izložili likovni umjetnici koji su sudjelovali na 34. susretu likovnih stvaralaca u Slavonskom Brodu 2018. godine.

„Cilj Županijskog pletera je da bude manifestacija koja će prikazivati najbolje od najboljih tijekom prethodne godine, one koji su ostvarili iznimne rezultate u području kulturno-umjetničkog amaterizma, a udruge koje su članice Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije.“, rekao je Ivan Mužek, predsjednik Zajednice kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije koja trenutačno broji 62 članice s različitih područja kulturno-umjetničkog amaterizma ( KUD-ovi, pjevačke skupine, tamburaški sastavi, puhačka glazba, različiti likovni i dramski umjetnici…).

Prvi Županijski pleter ove godine okupio klapu „Kolapjani“ iz Siska, Ženski vokalni sastav „Kraluž“ iz Budaševa, KUD „Seljačka sloga“ iz Grede Sunjske, Društvo za očuvanje i promicanje kulturne tradicijske baštine „Etno Siscija“, „KUD „Moslavec“ iz Volodera, Folklorni ansambl „Ivan Goran Kovačić“ iz Siska te Gradski puhački orkestar“ Krešimir“ iz Kutine, dok su svoje likovne radove još izložili Mirko Grgić i Žan Žafran iz Društva likovnih autora Novske te Zvjezdana Bukovčan i Marija Tokić iz Popovačke udruge likovnih stvaralaca PULS „Moslavački štrk“.

Foto: smz.hr

Komentirajte