Naslovnica Vijesti Sisak Sisački HNS traži sjednicu Vijeća s temom “Spasimo grad Sisak”

Sisački HNS traži sjednicu Vijeća s temom “Spasimo grad Sisak”

Sisački HNS pozvao je MOST-ovu predsjednicu Vijeća Ivanu Krčalić da sazove tematsku sjednicu Gradskog vijeća s temom “Spasimo grad Sisak”.

„Dok drugi hrvatski gradovi smanjuju prireze, poduzetničke namete i druge stvari, što planiraju nadoknaditi iz europskih projekata, dotle Grad Sisak rebalansom proračuna u 2018. smanjuje sredstva iz EU fondova za 22 milijuna kuna.Gasi se tvrtka koja je vodila europske projekte, a postojeći projekti prolongiraju zbog bahatosti gradonačelnice.“ – rekla je Adelina Ivković, predsjednica sisačkog HNS-a.

Podsjetila je kako je Grad Sisak u stečaj poslao tvrtku Sisak projekti, a sve kako se ne bi ispunila sudska presuda o isplati zaostalih plaća za dvoje zaposelnika otpuštenih 2014. godine.
„U pitanje su došli 34 milijuna kuna vrijedni europski projekti pa tako Centar kreativne industrije još nije ni krenuo, obnova holandske kuće je zastala, a nisu započeti ni drugi odobreni projekti jer ih su ih vodili Sisak projekti. Podobni radnici iz te tvrtke su prešli u Grad Sisak, a ostali dobili otkaz u studenom prošle godine. Sada se uzimaju vanjski konzultanti što je samo dodatni trošak“ – napominje Ivković.

Krešimir Malec, predsjednik HNS-a Ivanić Grada i član Središnjeg odbora HNS-a, upozorio je kako se cijela Strategija razvoja Grada Siska do 2020. godine bazira sada na nepostojećoj tvrtki, te kako nijedan od gradskih problema utvrđenih 2015. godine u toj strategiji do sada nije riješen. 

Komentirajte