Naslovnica Vijesti Sisak Predstavljene su turističke uniforme Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije

Predstavljene su turističke uniforme Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije

Predstavljene su turističke uniforme Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije. Turističke uniforme je dizajnirala Sanja Tomašinec, zajedno sa sestrom Ivanom Damjanović koje su ujedno vlasnice branda „Two sisters“ iz Siska. Uniforme su načinjene u svrhu promocije turističke ponude na sajmovima, a svoju premijeru će imati na Sajmu „Place2go“ u Zagrebu 15. – 17. ožujka 2019. godine.

Cilj je Sisačko – moslavačke županije postati jedna od važnijih destinacija kontinentalnog turizma u Republici Hrvatskoj, podsjetio je župan Ivo Žinić prilikom predstavljanja projekta „Turističke uniforme“ za kojeg vjeruje kako će pridonijeti tome cilju.

Kako bi našu županiju još kvalitetnije promovirali u našoj državi, ali i izvan nje, odlučili smo ovim projektom napraviti turističke uniforme. Naše dizajnerice su izradile dvije muške i pet ženskih uniformi koje sadrže osnovne motive i boje naše županije po kojim smo mi poznati. “ – rekao je župan Ivo Žinić.

„Radi se o muškoj i ženskoj uniformi, multifunkcionalnoj odjeći koja je sastavljena od različitih dijelova koji se mogu kombinirati u više kombinacijama. Bijeli dijelovi su izvezeni domaćim štihom, radile su ih naše žene iz Gornjeg Posavine, dok izvezena ruža dolazi s područja Petrinje i Banovine. Sve ovo što se proteže na košulji, suknji i jakni je ručni rad. Nastojala sam objediniti sve one vještine koje su naše žene ovdje njegovale i održavale kroz povijest i ponuditi ih, jednostavno ih plasirati i reći – to je to, to je naš proizvod, to smo mi i to je naša tradicija. Da bi ruža došla do svog izražaja, koristila sam pamučni pliš i bijelo pamučno platno kako bi se na neki način sve spojilo u jedno jedinstveno djelo“, rekla je dizajnerica Sanja Tomašinec.

Komentirajte