Naslovnica Crna kronika Slovenac kod Kutine pokupio “ilegalce”, policija ga zaustavila u Međimurju

Slovenac kod Kutine pokupio “ilegalce”, policija ga zaustavila u Međimurju

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu provelo je prvo ispitivanje uhićenog državljanina Republike Slovenije (1977.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona. 

Postoji osnovana sumnja da je 42-godišnjak 7. veljače 2019. na području Kutine, za unaprijed obećanu naknadu u iznosu od 150 eura po osobi, preuzeo na prijevoz u kombi vozilo državljane Iraka i Irana koji nisu imali putne isprave, vizu niti odobren boravak unutar Republike Hrvatske ili Šengenskog prostora, s ciljem da im omogući ilegalni prelazak u zemlje Europske unije, ali su ga policijski službenici u Kuršancu zaustavili i spriječili u daljnjem prijevozu.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Komentirajte