Naslovnica Vijesti SMŽ Županija sudjeluje u obnovi spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Dvoru

Županija sudjeluje u obnovi spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Dvoru

Župan Ivo Žinić potpisao je Sporazum o partnerstvu na projektu obnove spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Dvoru.

Župan je Sporazum potpisao s predsjednikom Udruge veterana 145. brigade Hrvatske vojske; Željkom Radovanovićem, načelnikom Općine Sunja Grgom Dragičevićem te zamjenikom načelnika Općine Dvor Franjom Juranovićem.

Prva izvedba spomenika u Dvoru na kojem su upisana imena 41 hrvatskog branitelja poginulih u Domovinskom ratu, izgrađena je 1996. godine na inicijativu UHDDR Dubrava i veterana 145. brigade HV.

„S vremenom se pokazala potreba za obnovom spomenika koji je kroz godine dotrajao, a trebao bi biti simbol Domovinskog rata“ – rekao je župan.

Vrijednost projekta obnove spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Dvoru iznosi oko 250.000 kuna. Sisačko-moslavačka županija sudjeluje sa 50.000 kuna, Udruga veterana 145. brigade Hrvatske vojske sa 60.000 kuna, Općina Dvor sa 30.000 kuna i Općina Sunja sa 20.000 kuna. U obnovi spomenika sudjeluju još i razne udruge veterana kao i drugi donatori.

Komentirajte