Naslovnica Vijesti Kultura Velika posjećenost i ovogodišnje Noći muzeja u Gradskom muzeju Sisak

Velika posjećenost i ovogodišnje Noći muzeja u Gradskom muzeju Sisak

Gradski muzej Sisak i ove se godine može pohvaliti uspješnom Noći muzeja. Velikoj posjećenosti u toj noći zasigurno je doprinijela i glavna tema „Muzeji – inovacije i digitalna budućnost” koja je donijela pregršt zanimljivih sadržaja.

Uz besplatan ulaz i stručna vodstva izložbenim postavima Muzeja, posjetitelji su mogli sudjelovati na prezentacijama projekata vezanih uz inovacije i digitalnu tehnologiju, prezentaciji monografije „110 godina kinematografije u Sisku“ autora mr. sc. Vlatka Čakširana i Ivice Valenta, koncertu filmske glazbe, te raznim drugim zabavnim i edukativnim aktivnostima. Kako je interes građana za ovu manifestaciju kontinuirano velik govori i broj od 1034 posjetitelja koji su u toj noći razgledali sisački muzej.

Uspješnoj manifestaciji pridonijeli su i suradnici: CAP(u)S, Curious Cat, Foto klub „Siscia obscura“, Glazbena škola Fran Lhotka u Sisku, Kino klub Sisak, Dom kulture „Kristalna kocka vedrine“, Tehnička škola Sisak, Turistička zajednica grada Siska, Turistička zajednica Republike Hrvatske, Viktor Bublić.

Komentirajte