Naslovnica Vijesti Kultura Pisaće mašine – radionica kreativnog pisanja i kritičkog čitanja

Pisaće mašine – radionica kreativnog pisanja i kritičkog čitanja

Pisaće mašine – radionica kreativnog pisanja i kritičkog čitanja novi je program Udruge Novi svijet osmišljen kao poligon stvaranja nove mlade spisateljske scene grada Siska unutar koje će se razvijati osobni stilovi kao i alati prepoznavanja dobrog teksta.

Program je rezultat suradnje Udruge s mladim autoricama, nagrađivanim sisačkim spisateljicama Mimom Juračak i Natalijom Miletić.

Putem testiranja sposobnosti kritičkog čitanja vlastitog teksta, kao i tekstova etabliranih autora, polaznici će savladati metode pomoću kojih iz svog teksta mogu izvući maksimum.

Usmjereni rad na čitalačkim zadacima unutar prostora radionice vezane uz kritičko čitanje, odnosno Čitateljski klub, rezultirat će kvalitetnijim prepoznavanjem stilskih poteza etabliranih spisatelja iz kojih je moguće učiti.

Radionica kreativnog pisanja i kritičkog čitanja ima za cilj osnaživanje pojedinačnih mladih spisatelja (i onih koji se tako osjećaju), ali i druženje i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Radionica je besplatna i otvorena za sve, bez obzira na uzrast i pojedinačne kreativne afinitete. Prijaviti se možete na mailove na plakatu, a prvi termin radionice je 12. veljače.

Komentirajte