Naslovnica Crna kronika Letovanić: Dječak se bori za život nakon pucanja s karabitom

Letovanić: Dječak se bori za život nakon pucanja s karabitom

U srijedu, 2. siječnja oko 16.20 sati u Letovaniću, općina Lekenik, desetogodišnji dječak je u društvu dvoje djece u vrtu iza obiteljske kuće pucajući sa karabitom, postavljenim ispod metalne kante, zadobio teške ozljede u predjelu glave, gdje ga je uslijed eksplozije udarila kanta. U sisačkoj Općoj bolnici su mu konstatirane teške tjelesne ozljede opasne za život te je radi pružanja daljnje liječničke pomoći prevezen u Kliniku za dječje bolesti Zagreb.

S ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog nesretnog događaja provode se daljnja kriminalistička istraživanja.

Prema pisanju 24 sata, dječak je s društvom u metalnu posudu nagurao karabit, a uslijed eksplozije metalna posuda se rasula i komadići su dječaku završili u glavi.

– Dječak je pri svijesti iako je riječ o teškoj ozljedi. Na više mjesta ima prijelome lubanje i rane. Operacija će trajati najmanje tri do četiri sata, a sve nalikuje ratnim ozljedama – rekao je uoči operacije neurokirurg doktor Miroslav Gjurašin. O stanju dječaka će se znati narednih dana.

Iz sisačke policije apeliraju na roditelje da svoju djecu drže pod kontrolom i da im im ne daju ovakva opasna eksplozivna sredstva i time ne potpiruju njihovu znatiželju i sklonost ekperimentiranju.

„Djeci treba objasniti da to nisu igračke.“ – poručuju iz sisačke policije.

Komentirajte