Naslovnica Vijesti Sisak Potpisan ugovor za energetsku obnovu OŠ Sela

Potpisan ugovor za energetsku obnovu OŠ Sela

Potpisani su Ugovori za izvođenje radova i stručni nadzor na energetskoj obnovi Osnovne škole Sela.

Projekt „Energetska obnova zgrade Osnovne škole Sela“ kojemu je ukupna vrijednost 4.606.886,96 kuna financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu poziva Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja.

Projektu su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 1.860.266,20 kuna, s tim da je i udio vlastitih sredstava apliciran prema Fondu za sufinanciranje provedbe EU projekata te je odobren maksimalan iznos od 1.262.627,00 kuna, što ukupno iznosi gotovo 70% vrijednosti projekta. Preostali iznos se financira iz vlastitih sredstava.

Projektom je predviđena obnova energetske ovojnice koja podrazumijeva novo krovište, toplinsku izolaciju krovišta i zidova, ugradit će se nova vanjska stolarija i štedljiva rasvjeta. Zamijenit će se i energent, ugradit će se peć na pelete jer sada se škola grije na lož ulje, što znači prelazak na obnovljive izvore energije. S obzirom na trenutnu potrošnju energije, u ovom će se objektu nakon svih radova ostvariti ušteda veća od 50 posto.

Izvođač radova je Venka gradnja d.o.o. iz Novske, početak je iza 11. ožujka, a završetak radova na energetskoj obnovi ove škole očekuje se do kolovoza 2019. godine.

(sisakportal.hr)

Komentirajte