Naslovnica Vijesti Sisak Bernardić u Sisku o Rafineriji: Je li ovo rezultat Plenkovićevog sastanka s...

Bernardić u Sisku o Rafineriji: Je li ovo rezultat Plenkovićevog sastanka s Orbanom?

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić sastao se u subotu u Sisku s nekim radnicima Rafinerije te koordinatorom Stožera za obranu Rafinerije Predragom Sekulićem kako bi se bolje informirao o trenutačnom stanju u toj rafineriji nakon odluke uprave INA-e o prekidu prerade nafte u Sisku.

U izjavi medijima spomenuo je da je o tom problemu govorio i prije dvije godine, a govori i danas. Naglasio je da su radnici zabrinuti za svoja radna mjesta i pred Božić moraju strahovati da će ostati bez posla.

“Da je Plenković održao svoja predizborna obećanja od prije dvije godine i vratio INA-u u hrvatske ruke, danas sisačka rafinerija ne bi bila pred gašenjem. Ova Vlada po tom pitanju zapravo nije učinila ništa i ostat će upamćena kao vlada koja je otjerala radnike na cestu, iz ‘Uljanika’, iz ‘3. maja’ i sisačke Rafinerije. Zapravo se postavlja pitanje – zašto su lagali?. HDZ, župan Žinić, ministar Marić su u predizbornoj kampanji 2016. godine obećavali da neće biti ništa od gašenja sisačke Rafinerije, da će napraviti apsolutno sve što je u njihovoj moći da se Rafinerija ne ugasi. Danas je jasno da su lagali”, ustvrdio je Bernardić.

Zapravo, smatra Bernardić, ključno je pitanje je li rezultat Plenkovićevog sastanka s Orbanom to da će u zamjenu za mađarsko povlačenje arbitraže biti ugašena sisačka Rafinerija i da će biti povučen optužni prijedlog protiv Zsolta Hernadija. “Ono što moramo pomno pratiti je kako će se razvijati slučaj Hernadi. Plenković je nakon Sanadera, izdao INA-u, izdao njene radnike i tjera ih na cestu”, ocijenio je.

U Sisku je Bernardić boravio u pratnji člana Predsjedništva SDP-a Ive Jelušića, političkog tajnika stranke Davorka Vidovića te člana stranačkog Savjeta za zdravstvo Saše Sriće.

Komentirajte