0.7 C
Sisak
Nedjelja, 16 siječnja, 2022

Koncert prigodom 40 godina umjetničkog rada Ivana Klekovića

- Marketing-spot_imgspot_img

Nakon gotovo pola stoljeća druženja s bajsom, Ivan Kleković umirovljeni inženjer, obilježio je prigodnim koncertom u prepunoj dvorani OŠ “Braće Radić” u Martinskoj Vesi vrijedan jubilej – 40 godina umjetničkog rada.

– S bajsom sam obišao cijeli svijet, uvijek sam volio tamburu kao naš nacionalni instrument. Prebiranje po žicama, svirka s poznatim glazbenicima, pred visokim dužnosnicima, ali i pred običnim pukom uvijek mi je bilo zadovoljstvo. Svirao sam u mnogim bendovima, izdao nekoliko nosača. zvuka. Teško mi je izdvojiti najdraže, ali mislim da je to rad s najmlađima kojima sam usadio volju za sviranjem i očuvanjem tradicije. Posebno u Martinskoj Vesi gdje je pred gotovo 19 godina stasala prva generacija malih tamburaša, koji su osvojili bojne nagrade. odožana je sve do danas, pa mi je zadovoljstvo što nam se pridružuju i glazbenici bez trzalačkih instrumenata u vrijeme nastupa – istiće Kleković.

Uz dugotrajni pljesak publike za sve izvedene točke, Kleković nije mogao sakriti suze. Raduje i široki repertoar izvođenja melodija, ne samo narodnih već i ostalih žanrova. Šteta je samo što se nije okupio veći broj mještana s područja Posavine, jer ovaj čovjek to zaslužuje.

Foto:J. Ž.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti