Naslovnica Najave Najave za subotu, 15. prosinca

Najave za subotu, 15. prosinca

SISAK – Spomendan Drinskih mučenica svečano će biti proslavljen, u subotu, 15. prosinca u 6 sati u katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku, slavljem na misi zornici koje će predvodit sisački biskup Vlado Košić.

SISAK – U organizaciji Gradske tržnice Sisak i Udruge HVIDR-a grada Siska u subotu, 15. prosinca  na tržnici Kontroba od 8:30 sati priređuju bogat adventski program na kojem će se pred Ribarnicom upriličiti
podjela pečenih ribica, medenjaka i kuhanog vina.

HKUD „Radost“ Sela prigodnim  adventskim pjesmama uljepšat će raznovrstan i bogat program na tržnici Kontroba.

HODOGRAM AKTIVNOSTI:
subota, 15.12. tržnica Kontroba
8.30 sati – Dijabetičko društvo Grada Siska na glavnom ulazu mjeri šećer u krvi
9 sati – Božićni sajam antikviteta
9:30 sati podjela pečenih ribica, medenjaka i kuhanog vina ispred Ribarnice
10 sati – nastup HKUD-a „Radost“ Sela s adventskim pjesmama
10:15 – paljenje 3. adventske svijeće

SISAK – Gradska galerija Striegl poziva sve zainteresirane građane na Dan otvorenih ateljea u Sisku koji će se održati u subotu, 15. prosinca, od 10 sati.

Imat ćete prilike, zajedno sa stručnim timom Gradske galerije Striegl, zaviriti u radne prostore sisačkih umjetnika i upoznati se s njihovim aktualnim umjetničkim stvaralaštvom. Ovom prilikom upoznat ćete se sa sisačkim umjetnicima, čuti što imaju za reći o sebi i umjetničkom djelovanju u Sisku i van Siska, koji su im aktualni projekti. Također, možda baš u umjetničkom ateljeu pronađete originalni poklon za svoje najdraže.

Za ovu priliku Autpromet Sisak je ustupio besplatan prijevoz minibusom.

Start: 10,00 sati, ispred Malog kaptola / TZ Grada Siska

Umjetnički itinerar Siskom je sljedeći:
1_Likovni centar Rupčić, Rimska 8, Sisak
2_MK Atelier, Ulica Franje Lovrića 31, Sisak
3_Alem Biočić, Hrvatskog narodnog preporoda 10, Sisak
4_Ivan Mareković, Sela 208, Sela.

SISAK – 9. memorijani turnir “Domagoj Nedug” Športski plesni klub Top step organizira u subotu, 15. prosinca, u Sportskoj dvorani Brezovica.

Prednatjecanja u standardnim i latino američkim plesovima počinju u 10 sati, a večernji dio programa od 18 sati.

SISAK – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak će u subotu, 15. prosinca 2018. godine, s početkom u 11 sati u hotelu
„Panonija“ u Sisku nazočiti tradicionalnom druženju s roditeljima poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata grada Siska u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana.

PETRINJA – Sisački biskup Vlado Košić predvodit će, u subotu, 15. prosinca u 18 sati u župnoj crkvi Sv. Lovre u Petrinji, svečano misno slavlje tijekom koje će sedmo dijete obitelji Mamić.

LEKENIK – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će u subotu, 15. prosinca 2018. godine, s početkom u 11 sati u Šišincu (Općina Lekenik) sudjelovati u obilježavanju 27. godišnjice akcije „Vihor“, koju organizira Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi.

Program obilježavanja

11:00 Sveta misa za poginule hrvatske branitelje u akciji „Vihor“ (pastoralna dvorana župe sv. Marte – Šišinec),

11:45 komemoracija, polaganje vijenaca i paljenje svijeća te molitva kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima (Spomen gaj 102. brigade HV-a).

POPOVAČA – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec će u subotu, 15. prosinca 2018. godine, s početkom u 11 sati i 50 minuta u sportskoj dvorani OŠ Zorka Sever u Popovači nazočiti prvom turniru Prve hrvatske malonogometne lige za žene.

GLINA – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će u subotu, 15. prosinca 2018. godine, s početkom u 17 sati u prostorijama Zavičajnog kluba Marinbrod (Grad Glina) nazočiti Svečanoj sjednici Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gora.

BUDAŠEVO – Predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić će u subotu, 15. prosinca 2018. godine, s početkom u 18 sati u Društvenom domu u Budaševu (Trg Marijana Šokčevića bb) nazočiti Koncertu povodom 40. obljetnice rada KUD-a „Posavina“ Budaševo.

Komentirajte