Naslovnica Sport Ostali sportovi Uspjesi sisačkih kyokushin boraca u Zagrebu

Uspjesi sisačkih kyokushin boraca u Zagrebu

Najuspješnija natjecateljica sisačke ekipe bila je Martina Ratković. Ona je uz osvojenu brončanu medalju u katama osvojila i sjajno drugo mjesto u kadetskim borbama.

U organizaciji Hrvatskog karate saveza- Odbora za Kyokushin karate i Kyokushin karate kluba „MAKSIMIR- ELKA“ iz Zagreba, 1.prosinca u Športskoj dvorani Osnovne škole Borovje Zagreb održano je međunarodno karate natjecanje „Elka Shinkyokushin pehar 2018.“.
U pravoj sportskoj atmosferi domaćini su se potrudili ugostiti stotinjak natjecatelja iz Mađarske i Hrvatske, sportaše koji njeguju kontaktni stil karatea-kyokushinkai, a kojega odlikuju puni udarci rukama i nogama u mlađim uzrasnim kategorijama, znatno ublaženog zaštitnom opremom, dok su u juniorskim i seniorskim kategorijama važeća knock-out pravila.

Natjecanje je održano u katama i borbama.

Karate klub „CROATIA“Sisak je pod vodstvom trenera Nenada Đurića i Dragoslava Krnjaića nastupio sa sedmero natjecatelja: Petrom Ožegović, Matildom Zaplatić, Antom Medurom, Patrikom Šolajom i Erikom Sejdinovićem u kategoriji učenika, te Martinom Ratković i Danielom Furdiem u kategoriji kadeta.

U prvom dijelu turnira nastupili su kataši Matilda Zaplatić, Martina Ratković i Daniel Furdi, a brončanu medalju uspjela je osvojiti kadetkinja Martina Ratković.

Jaka konkurencija onemogućila je debitanta Patrika Šolaju da se probije u završnicu natjecanja, tako da je on podijelio sudbinu sa svojom klupskom kolegicom Petrom Ožegović. Unatoč hrabrom nastupu oboje su ispali u kvalifikacijama.

Ante Medur i Erik Sejdinović uspješno su prošli kvalifikacije, te je Medur nakon efektne pobjede uspio osvojiti brončanu medalju u kategoriji mlađih učenika, a njegov kolega Sejdinović izvrsno drugo mjesto u kategoriji učenika.

Najuspješnija natjecateljica sisačke CROATIE bila je Martina Ratković. Ona je nakon osvojene brončane medalje u katama došla i do završnih nastupa u borbi, te je osvojila sjajno drugo mjesto u kadetskoj kategoriji i okitila se drugom medaljom.

Komentirajte