Naslovnica Vijesti Sisak HDZ o neprimjerenoj komunikaciji na Facebooku gradonačelnice

HDZ o neprimjerenoj komunikaciji na Facebooku gradonačelnice

“Dijeljenje po osnovi broja glasova, stranačke pripadnosti i bilo koje druge osnove, vodi nas u neka mračna vremena jednoumlja i diskriminacije, što bi značilo sumrak demokracije u Sisku.” – ističe se u priopćenju sisačkog HDZ-a koji je upozorio na neprimjerenu komunikaciju na službenom Facebook profilu sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček „Kristina za Sisak”.

Naime, tamo je prije koji dan, u sklopu rasprave o potrebi gradnje dječjeg vrtića u Galdovu – odgovoreno kako je u Galdovu 4. lipnja 2017. bio  referendum na kojem su glasači većinski glasali protiv vrtića.

“Bio je referendum 4. lipnja 2017. i na Brzaju su birači glasali 71,74% za gradnju vrtića, a u Galdovu je za gradnju vrtića bilo 597 glasova protiv i 530 za gradnju vrtića.“- odgovoreno je Siščaninu, misleći pri tome na rezultate drugo kruga lokalnih izbora.

“Držimo da cjelokupna javnost mora biti upoznata s činjenicom da referenduma nije bilo već da je 4. lipnja 2017. godine bio drugi krug lokalnih izbora. Da je referenduma bilo, uvjereni smo da bi se građani jednoglasno izjasnili da se vrtić u Galdovu izgradi, jer je prijeko potreban. Ovom obmanom svojih sugrađana, gradonačelnica šalje poruku kako ona nije gradonačelnica svih građana, već samo onih koji su njoj dali glas i da mjesta koja nisu većinski glasovala za nju neće dobiti ništa iz gradskog proračuna.” – ističe se u priopćenju sisačkog HDZ-a koji podsjećaju da je nedavno puštena informacija s gradonačelnici bliske facebook stranice Smž infovijesti da stanovnici Budaševa neće dobiti novi asfalt jer nisu glasovali za SDP.

“Ovakav način komunikacije i vođenja Grada je nedopustiv, jer nitko u gradu Sisku nije i ne smije biti građanin drugog reda, svi građani su jednaki, svi plaćaju prirez i razna davanja u gradsku blagajnu. Potpuno je jasno da je Gradonačelnica dosljedna u isključivosti, bahatosti i samovolji, a jedini kriteriji kojim se rukovodi u donošenju odluka od općeg interesa je isključivo koliko je glasova dobila na pojedinom biračkom mjestu.” – zaključuju u HDZ-u Sisak.

Komentirajte