Naslovnica Vijesti Sisak Sisački HNS o problemima infrastrukture u Galdovu

Sisački HNS o problemima infrastrukture u Galdovu

Predstavnici HNS – liberalni demokrati, podružnice Sisak, održali su konferenciju za novinare pod nazivom “Deurbanizacija gradske četvrti Galdovo”.

Kako su istaknuli Galdovo ima oko 6.500 stanovnika, društveni dom, ambulantu, osnovnu školu, ljekarnu, obećanje o izgradnji dječjeg vrtića, ali kroz naselje prolazi i vrlo prometna državna cesta D36 koja izaziva problematiku lokalnog stanovništva

“Svjedoci smo brojnih informacija o prometnim nesrećama, o stradavanju biciklista, a zašto se to događa? Ova gradska četvrt nema biciklističku stazu, nogostup je devastiran i to dovodi maksimalno do ugroze stanovnika ove četvrti. Na izlazu iz Poljske ulice trava je izuzetno visoka i rekla bih da od ljetos nije košena trava i vozači koji dolaze iz donjeg dijela ne vide djecu koja izlaze iz Poljske ulice koja također nema nogostup.” – , naglasila je predsjednica HNS-a Sisak i županijska vijećnica HNS-a Adelina Ivković.

U proteklih mjesec dana stradala su tamo dva biciklista, od kojih je jedan kolnikom gurao svoj bicikl. Početkom godine jedan je biciklist poginuo.

 Politička tajnica stranke Marija Kranjčec rođena je Galdovčanka i skrenula je pozornost na još jedan problem: “Kao što možete vidjeti u Galdovačkoj ulici rasvjeta je postavljena samo s jedne strane. Problem je u tome što su to LED lampe i noću se ništa ne vidi kao da vozite bez rasvjete.”

Ivković je pozvala odgovorne službe Grada da krenu s planiranjem izgradnje novog nogostupa i biciklističkih staza te da se održi obećanje o izgradnji dječjeg vrtića.

Glede dječjeg vrtića u Galdovu, 2. studenog je na portalu Narodnih novina objavljen odabir najboljeg ponuditelja za izradu projektno tehničke dokumentacije za obrazovni kompleks Galdovo, koji će obuhvatiti i budući vrtić u sklopu Osnovne škole Galdovo. Procjena je naručitelja, Grada Siska, bila 1,068 milijuna kuna, a kao najpovoljnija ponuda odabrana je ona u iznosu od 660.000 kuna (s PDV-om)  koju je na javno nadmetanje poslala tvrtka PROARH Mateković iz Zagreba.

Komentirajte