Naslovnica Vijesti SMŽ Završena kampanja SOS Dječjeg sela Hrvatska – #vidime – za djetinjstvo jednakih...

Završena kampanja SOS Dječjeg sela Hrvatska – #vidime – za djetinjstvo jednakih prilika

U Hrvatskoj Kostajnici održan je završni stručni skup “Za djetinjstvo jednakih prilika” kojim je završena kampanja SOS
Dječjeg sela Hrvatska – #vidime – za djetinjstvo jednakih prilika.

U organizaciji Udruge SOS Dječje selo Hrvatska u Hrvatskoj Kostajnici održan je završni stručni skup na temu djece koja odrastaju u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

Na ovu osjetljivu, ali neizbježnu temu tako su govorili: dipl.pravnica, Ana Albrecht Čekada, Savjetnica pravobraniteljice za djecu, doc. dr. sc. Marijana Kletečki Radović, sa Studijskog
centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te mag.act.soc. Dijana Vuković, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica.

Prije samog početka zanimljivog predavanja, okupljene su pozdravili domaćini skupa iz Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, gradonačelnik Hrvatske Kostajnice, Dalibor Bišćan, te predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić.

Nakon iscrpnog i korisnog predavanja razvila se zanimljiva rasprava u kojoj su sudjelovali: savjetnica pravobraniteljice za djecu Lidija Petrović, predstavnici Centra za socijalnu skrb Sisak, Petrinja, Glina, Hrvatska Kostajnica, te Bosanska Kostajnica, kao i
predstavnici školstva i sudstva.

Ovo je bio zadnji od tri stručna skupa koji su održani u sklopu kampanje #vidime – za djetinjstvo jednakih prilika, a cijeli je projekt financiran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentirajte