15 C
Sisak
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Uručena priznanja darivateljima krvi

Datum:

Marketing

Svečanim programom i izvanrednom akcijom darivanja krvi, Hrvatski Crveni križ i Gradsko društvo Crvenog križa Sisak obilježili su prošli tjedan u Sisku 65. obljetnicu darivanja krvi. Naime, 25. listopada 1953. godine u Sisku je, u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa i Zavoda za transfuzijsku medicinu Zagreb održana prva akcija darivanja krvi.

Na proslavi su dodijeljene i zahvale Hrvatskog Crvenog križa onima koji su sudjelovali u svim akcijama. Priznanja Hrvatskog Crvenog križa uručena su Karlu Hodaku, Albinu Matijaševiću i Stjepanu Nemčiću, koji su krv donirali 125 puta. Priznanja za 75 donacija dobili su Ivica Blažević, Dževad Budimlić, Ivica Dobranić, Ivan Kolić, Zdenko Marjanović i Dražen Petrović. Za 50 donacija, priznanja su dobili Drago Cavrić, Ivica Crnković, Branko Cvetnić, Dario Fajferić, Sanko Grgić, Zoran Jurišić, Damir Kraker, Dragan Krnjaić, Damir Krpić, Damir Marjanović, Mario Marjanović, Igor Rušnov, Milan Sladojević, Darko Vedrina i Igor Zemljić.

Prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je 1953. godine u restoranu Željezare na inicijativu Siščanina Drage Križea. Nakon što se vratio iz vojske, gdje je prvi puta donirao krv, Križe je odlučio organizirati akciju u Sisku na kojoj se okupilo tridesetak darivatelja.

Možda vas zanima...

Teška prometna nesreća u Sisku, poginuo mlađi muškarac

Dana 28.03.2024. g. oko 06,50 sati u Sisku, Novoselska...

Tika u suradnji sa sisačkim Merhametom darivala ramazanske pakete

Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA donirala...

Sisak uskoro dobiva novu infrastrukturu za poduzetnike – Sisak Hub

Sisak će na jesen dobiti Sisak HUB, suvremeni poduzetnički...

Uskrsna čestitka biskupa Vlade Košića

Vlado Košić, biskup sisački  Uskrsna čestitka Sisak, 25. ožujka 2024. Dragi vjernici, Želeći...