Naslovnica Vijesti SMŽ Uručene bespovratne potpore županije za unapređenje turizma

Uručene bespovratne potpore županije za unapređenje turizma

Županija je, putem Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora po projektu „Unapređenje turističke ponude u SMŽ – 2018“, dodijelila 16 bespovratnih potpora u vrijednosti od ukupno 400.000 kuna.

Novac je namijenjen povećanju broja i kvalitete smještajne i ugostiteljske ponude, uvođenju novih sadržaja u turističku ponudu te time i podizanju razine atraktivnosti sveukupne turističke ponude Sisačko-moslavačke županije.

Na Javni poziv zaprimljeno je ukupno 20 zahtjeva od kojih je 16 ispunilo uvjete Natječaja.

“Ova županija to svakako ima prilike napraviti, jer potencijali koje imamo su ogromni. Ti potencijali su daleko iznad onoga što mi trenutno pokušavamo. Svih 16 projekata koji su prijavljeni na Natječaj, s kojima ćemo potpisati ugovore bespovratne potpore u ukupnoj vrijednosti 400.000 kuna, će doprinjeti pomaku da ponuda u ovoj županiji bude još kvalitetnija. Naravno da to nije dovoljno i u Županiji pokušavamo turizam podići na višu razinu.” – rekao je župan Ivo Žinić prilikom potpisivanja ugovora o dodjeli potpora dodavši kako je ove godine na području SMŽ već ostvareno više noćenja nego tijekom lanjske godine.

Jedna od dobitnica bespovratne potpore je Ivančica Marčinko Kudlek čije se obiteljsko imanje nalazi u Nebojanu.

“Na tom istom imanju posluje obrt koji se bavi adrenalinskim turizmom. Ovu potporu ćemo upotrijebiti za izradu adrenalinskog smještaja. Ove godine smo imali veliku investiciju, napravili smo i bazen, tako da smo ponudu zaokružili te nam je ova potpora dobro došla za kraj kao pečat da nas malo financijski popravi.” – rekla je Ivančica.

Komentirajte