Naslovnica Vijesti Sisak HDZ o učestalim smjenama direktora i pročelnika u gradskom sustavu

HDZ o učestalim smjenama direktora i pročelnika u gradskom sustavu

Sisački HDZ podsjetio je na brojne smjene i imenovanja direktora gradskih tvrtki i pročelnika sisačke gradske uprave pa gradsko SDP-ovu vlast nazivaju “rekorderima u smjeni i imenovanju”.

“Sisak prema najnovijim istraživanjima na nacionalnoj razini, nije svrstan u niti jednu pobjedničku kategoriju, ni po kvaliteti života, obrazovanju, demografiji, povlačenju novaca iz EU fondova, a niti po razvoju gospodarstva. To ne čudi, budući su u mandatu SDP-ove vlasti u Sisku, uz koalicijske partnere, u fokusu jedino ekspresne i konfuzne odluke vezane uz poslovanje gradskih poduzeća te kadrovske promjene i dizanje kredita. Pita li se itko što je s projektom Holandske kuće koja je već trebala biti završena ili zašto nije počela najavljivana energetska obnova škole Sela, kao i brojni drugi projekti…Kaos unutar gradskog sustava i veliki odljev ljudi, odaje dojam da su problemi ozbiljno nagrizli temelje SDP-ove vladavine u Sisku.” – ističe sisački HDZ koji je pobrojao kako je SDP-ova vlast , na čelu sa gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček, smijenila do sada čak  19 direktora među njima HNS-ove Željka Đeverliju, Svetozara Krotina, Adelinu Ivković.

Smijenjena je i Sandra Divjakinja s mjesta direktorice GOS-a, te ubrzo imenovana pročelnicom za financije Grada Siska, ali tek na kratko.

“Nju je gradonačelnica zaposlila unatoč pravomoćnoj sudskoj presudi za zloporabu položaja i ovlasti… Ista trenutno radi na mjestu savjetnice u Sisačkom vodovodu i sudjeluje u poslovima restrukturiranja gradskih poduzeća gdje se radi o tisuću ljudskih sudbina.” – ističe HDZ u priopćenju podsjetivši da je do sada u gradonačelničinoj vladavini na poziciji pročelnika za financije promijenjeno pet kandidata.

“Sandro Čavrak, diplomirani pravnik koji je preuzeo Sisak projekte d.o.o., na toj se poziciji zadržao manje od godinu dana. Sisak projekti su od tad promijenili još tri direktora, Čavraka je naslijedio Julije Katančević, privremeno se tu našao i Petar Lerotić, potom Snježana Tomašević a nju je opet zamijenio trenutni direktor Srđan Marić, čovjek od posebnog povjerenja gradonačelnice, kojem je omogućila da bude paralelno direktor u još jednom poduzeću – Gradska groblja Viktorovac d.o.o.” – kazuje HDZ pak o direktorima Sisak projekata te se dotiče i upravnih odjela u gradskoj vijećnici.

“Upravni odjel za gospodarstvo i komunalni sustav te Upravni odjel za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, vrlo brzo napustili su pročelnici, a uz Odjel koji se bavi imovinsko-pravnim pitanjima, Grad Sisak izgubio je i desetak službenika.
Odsjek koji se bavio poslovima javne nabave napustile su voditeljica istog odjela te službenica koja je radila izravno na poslovima javne nabave.
Porazna je i ponižavajuća činjenica za gradonačelnicu, da je iz Gradske uprave gdje je ona šefica, otišao najmanje 31 službenik od čega čak 17 visokoobrazovanih ljudi. Zadnjih dvoje u Gradu je dalo otkaz prošli tjedan, a u najavi je još otkaza.
Odlaze direktori, odlaze ravnatelji, odlaze pročelnici, odlaze službenici… I ako svi bliski suradnici odlaze i time odaju dojam da stvari u gradskom sustavu ne funkcioniraju, jedino ona koja je uzrok ne odlazi…” – dodaje HDZ koji Kristinu Ikić Baniček naziva “najostavljenijom gradonačelnicom u povijesti Hrvatske” .

Komentirajte