Naslovnica Sport Ostali sportovi Deset medalja za Tigriće u Križevcima

Deset medalja za Tigriće u Križevcima

U subotu 06.10.2018. održan je karate turnir u Križevcima na kojem je nastupalo 300 natjecatelja iz Hrvatske, Italije i BiH. Za ŠKK “Tigar” nastupalo je osam natjecatelja te su ovoga puta osvojili sve što se osvojiti moglo.

Jakov Radošević , naš najmlađi natjecatelj koji ima svega šest godina ,nastupao je u službenoj kategoriji cicibana gdje je osvojio brončanu ,medalju.David Makar i Tin Glavinić nastupali su u kategoriji mlađih učenika. Makar je uvjerljivim pobjedama došao do zlatne medalje, dok Glavinić ovoga puta nije uspio osvojiti odličje.

Radošević, Makar i Glavinić zajedno su činili muški kata tim karate kluba “Tigar” te se ekipno natjecali u kategoriji mlađih učenika gdje su u finalnoj borbi pobijedili zagrebačku ekipu i osvojili zlato. Muška ekipa okušala se ekipno i u starijoj kategoriji učenika gdje je bila nešto iskusnija ekipa te su osvojili srebro.

Lara Pahić i Nela Smiljanić natjecale su se u kategoriji učenica. Lara Pahić uvjerljivo je došla do finala gdje ju je zaustavila nešto iskusnija i starija protivnica te je tako osvojila srebrnu medalju. Nela Smiljanić nije uspjela izboriti polufinalni meč te je ovoga puta ostala bez medalje, ali valja napomenuti kako je svojim izvedbama i napretkom ugodno iznenadila svoju trenericu. Vanja Šabić nastupala je u kategoriji učenice open gdje je u polufinalnom meču pobijedila viceprvakinju države, ipak u finalu je nedostajalo malo snage te je osvojila srebro koje je zlatnog sjaja.

Pahić, Smiljanić i Šabić već mjesecima treniraju kao ženska ekipa te iza sebe imaju 4. mjesto na Prvenstvu Hrvatske. Ženska ekipa natjecala se u kategoriji učenica gdje su u finalnoj borbi pobjedom od 5:0 osvojile zlatnu medalju.

Dora Kirin nastupala je u kategoriji mlađih kadetkinja. Dora je ovoga puta bila odvažna i dogurala do finala u kojem je poražena od nešto starije protivnice te osvojila srebrnu medalju.

Od starije ekipe nastupao je Roko Dumbović koji se prošli vikend proslavio zlatnom medaljom na Croatia open-u u Rijeci. Ovoga puta Dumbović je nastupao u dvije kategorije, mlađim kadetima do 41 kilogram i kadetima do 52 kilograma, u kojima je osvojio dvije bronce.

Prema ranking listi ovog turnira između 38 klubova iz 3 države naš klub našao se na 8. mjestu prema osvojenim medaljama. Ovu ekipu čine osnovnoškolci koji treniraju 5, nekad i 6 dana u tjednu po dva sata i naporno se trude ispraviti sve greške i biti što bolji, ovaj vikend su pokazali kako se to isplati. Osvojili su sve što se osvojiti moglo, ni u finalu ni u borbi za broncu nisu posustali , a svojim izvedbama i rezultatom ugodno iznenadili i učinili ponosnom svoju trenericu Ivu i trenere Igora i Milana.

Na fotografiji: Stoje (s lijeva na desno) : Iva Dužić, Vanja Šabić, Lara Pahić,Nela Smiljanić, Dora Kirin.

Sjede (S lijeva na desno) :Tin Glavinić, David Makar i Jakov Radošević

Komentirajte