5.7 C
Sisak
Subota, 4 prosinca, 2021

Policija i Udruga slijepih obilježili Europski tjedan mobilnosti

- Marketing-spot_imgspot_img

Policijski službenici Postaje prometne policije Sisak i Policijske postaje Petrinja pridružili su se članovima Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti.

Tako su u Petrinji 18. rujna i Sisku 20. rujna policajci na raskrižjima i pješačkim prijelazima koja nemaju zvučnu signalizaciju zaustavljali automobile koji su propustili slijepe i slabovidne osobe te su savjesnim vozačima članovi Udruge uručivali pismo zahvale. Vozače koji se nisu zaustavili ispred obilježenog pješačkog prijelaza i propustili osobe s invaliditetom, također su zaustavljeni i upozoreni na učinjeni propust te su im uručeni promidžbeni materijali edukativnog karaktera.

Na ovaj se način vozače nastoji senzibilizirati sa slijepim i slabovidnim osobama, odnosno osobama s tzv. bijelim štapom, ukazati im da su oni sudionici u prometu prema kojima treba biti posebno oprezan i susretljiv, kao uostalom i prema svim drugim pješacima koji su jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti