Naslovnica Vijesti Sisak Udruga Novi svijet promovirala knjigu “Pogledi”

Udruga Novi svijet promovirala knjigu “Pogledi”

Na prigodnoj javnoj priredbi sisačka udruga Novi svijet osvrnula se na gotovo četvrtstoljetno djelovanje i promovirala knjigu POGLEDI • Novi svijet – dvadeset godina.

Ova promocija bila je završnica projekta započetog prije više od godinu dana u kojem su u udruzi željeli, kako kažu, “na sustavan način osvrnuti se na prošlost i ostaviti naš trag za budućnost”.

“Započeli smo prošloga ljeta snimanjem i objavljivanjem video intervjua u kojima smo zamolili dvadeset i dvoje prijatelja, suradnika i korisnika da iznesu osobni pogled na Udrugu. Ovi razgovori objavljeni su na našim internetskim i YouTube stranicama (poveznica), a poslužili su i kao osnova za knjigu istoimenog naziva.” – pojašnjavaju u udruzi gdje su knjigu pripremali punih godinu dana. Osim spomenutog glavnog poglavlja kojeg smo nazvali: 

objektivno, Pogledi sadržavaju poglavlja pod nazivima: ukratko, subjektivno, faktografski i filozofski. Za ovu knjigu prikupili su i sistematizirali mnoštvo fotografija, činjenica i statističkih podataka. Pobrinuli su se i za suvremeni grafički izričaj. Knjiga je tiskana u kvalitetnom offset tisku, u nakladi od 500 primjeraka, a na 152 stranice sadržava 29 priča, oko 500 fotografija, nekoliko grafičkih analiza i više od 100 000 slovnih znakova.

Samoj promociji knjige prethodio je jednosatni program u kojem su prezentirali presjek dosadašnjeg djelovanja. Zato smo u goste pozvali nekoliko zanimljivih sugovornika, a svaki od njih osvrnuo se na jednu tematsku cjelinu djelovanja udruge.

Ivana Bukovac, magistrica prava, govorila je o utjecaju Novog svijeta na njezino odrastanje i život.

Irena Barišić Milunić, dipl. socijalna radnica osim o vlastitoj percepciji  udruge govorila je o humanitarnim i volonterskim programima i njihovom značaju za lokalnu zajednicu.

Lana Bačić, studentica, predstavila se kao uspješan hrvatski model i pokušala rasvijetliti neke nedoumice vezane uz ovo popularno područje našeg djelovanja.

Domagoj Štimac, dr. med., psihijatar sa zavidnom karijerom i iznimnim ugledom govorio je o značaju preventivnih programa Udruge kao i o nekim ključnim problemima odrastanja današnjih adolescenata.

Ove razgovore glazbenim su nastupima upotpunili Vedran Šimunec (Little Vex), ulični glazbenik i sudionik naše Šarene vojske zdravlja te Barbara Štimac, mlada kantautorica i polaznica našeg nedavno završenog projekta medijske pismenosti Povećalo.

Nakon toga, kao malo iznenađenje predstaljen je i prvi video spot  najnovijeg projekta prevencije ovisnosti pod nazivom Srećko Peh – mala filozofija života, o kojem će uskoro biti više riječi.

Naravno, pri samom kraju predstavljena je i zvijezda večeri, knjiga POGLEDI / Novi svijet – dvadeset godina koja je zatim svima i podijeljena.

Uslijedilo je neformalno druženje uz mali domjenak i bezalkoholno osvježenje, a goste su zabavili Saša Klobučar (DJ Ayala) i tamburaški sastav Složna braća.

 

Projekt POGLEDI • Novi svijet – dvadeset godina novčano su pomogli Sisačko-moslavačka županija i Antares centar Zagreb, materijanim donacijama Mlin i pekare d.o.o. i g-đa. Jasna Jurčić, a volonterskim angažmanom sljedeći tim:

Hostese: Iva Šimanović, Dorotea Kovačić, Dorotea Dadović i Sonja Lončar 
Ton majstor i DJ: Saša Klobučar (DJ Ayala)
Snimljene najave: Krešimir Hrgarek
Video operaterka: Ines Vuković
Svjetlo i tehnička potpora: Zvonimir Kovačić
Fotografi: Željko Rakarić i Ana Božičević
Video snimatelj: Luka Pavrlišak
Tamburaški sastav Složna braća

Knjiga POGLEDI • Novi svijet – dvadeset godina u tiskanom formatu besplatno je dostupna u uredu Udruge (uz prethodnu najavu), a u elektronskom formatu na poveznici: POGLEDI • Novi svijet – dvadeset godina (uskoro).

Komentirajte