-4.1 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 siječnja, 2022

Pomoć županije za skelski prijevoz preko Save

- Marketing-spot_imgspot_img

I ove godine Sisačko-moslavačka županija, četvrtu godinu zaredom, nastavlja sufinancirati javni skelski prijevoz na svom području. Za četiri skelska prijelaza u Sisačko-moslavačkoj županiji na području Općine Martinske Vesi (skelski prijelazi Desni Dubrovčak-Lijevi Dubrovčak i Tišina Kaptolska-Tišina Erdetska) te Općine Sunja (prijelazi Selište Sunjsko-Kratečko i Gradusa Posavska-Lukavec) županija će izdvojiti 200.000 kuna.

„U prošloj godini je na području Općine Sunja prevezeno 6366 vozila i 7546 osoba, te na području Općine Martinska Ves 6613 vozila i 6869 osoba. Zajedno s Općinama sufinanciramo ove prijelaze na način da se i jedna i druga Općina javila na naš javni poziv i danas potpisujemo ugovore u vrijednosti od po 100 tisuća kuna kojima sufinanciramo skelske prijelaze u svakoj općini“, rekao je župan Ivo Žinić dodavši kako s po 150.000 kuna pomaže i Ministarstvo prometa dok preostali trošak financiraju općine.

“Skele na području općine Martinska Ves od velike su važnosti jer jednim dijelom povezuju Sisačko-moslavačku i Zagrebačku županiju. Godišnji su troškovi oko 500.000 kuna što općinski proračun od nešto više od sedam milijuna ne bi mogao izdržati.” – rekao je načelnik Martinske Vesi Stjepan Ivoš.

“Skela puno znači našoj općini i pruža nam sigurnost. Zbog nepostojanja mostova na rijeci Savi, skela je i danas sredstvo kojim se znatno skraćuje povezivanje naselja i zadovoljavanje potreba stanovnika naselja s obje strane rijeke Save. Naši stanovnici puno koriste skelu jer većina njih ima poljoprivredne površine na drugoj obali Save,” – rekao je sunjski načelnik Grga Dragičević.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti