11 C
Sisak
Petak, 19 travnja, 2024

Vjenčanje i krštenje u obitelji Bogdan

Datum:

Marketing

Sisački biskup Vlado Košić vjenčao je u subotu 1. rujna u župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Voloderu Danijela i Višnju Bogdan te ujedno krstio njihovo treće, četvrto i peto dijete: Gabrijela, Emira Josipa i Kristijana. Na podjeli sakramenta sudjelovao je i župnik vlč. Nikola Majcen.

Nakon službe riječi biskup je okupljenima poručio kako nas Isus poziva da svoj život gradimo na njemu. „On je ta čvrsta stijena koju trebamo, jer ako život gradimo bez njega onda nam se može dogoditi da nas nevolje života kao oluje koje su – kako smo čuli u evanđelju – srušile kuću koja nije sagrađena na stijeni, sruše i unište. Da se to ne bi dogodilo, da ne bismo bili ljudi koji grade kao ludi graditelji, nego da gradimo kao mudri graditelji kako to Bog od nas očekuje, molimo da nam Gospodin dadne svoju milost da stvarno budemo utemeljeni na Isusu. Isus je svojim apostolima dao sedam svetih sakramenta, a prvi je krštenje koji će primiti i vaša djeca te su tako pozvani da uđu u Crkvu te da se po sakramentu krštenja uključe u zajednicu onih koji vjeruju. I vi stariji pozvani ste živjeti kršćanskim životom, da u svom braku poštujete i živite kršćansko shvaćanje braka, da u vjernosti i jedinstvu budete zajedno do kraja“, rekao je biskup ukazavši na brak kao sliku ljubavi Krista i Crkve te upozorivši na nerazrješivost ženidbe.

Na kraju biskup je još jednom čestitao cijeloj obitelji Bogdan na ovom velikom događaju uručivši im prigodne darove Biskupije.

(SV)

Možda vas zanima...

Obilježite Dan planeta Zemlje u Ekološkom centru Vrata Zrinske gore

Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“ obilježit će 22. travnja,...

Zabavno-rekreativna manifestacija „Dan planeta Zemlje u Moslavini“ po jubilarni 20. put

ZBOG LOŠEG VREMENA OTKAZUJE SE PROGRAM OD SUBOTE. NEDJELJA...

Humanitarni koncert “Pomozimo Katarini Nerlović”

U utorak, 30. travnja, organizira se u Lipovljanima humanitarni...

Održan prosvjed u Vrginmostu „Stop Phaten Plastic“

Građanska Inicijativa „Stop Phaten Plastic“ organizirala je 11. travnja...