6 C
Sisak
Subota, 27 studenoga, 2021

U subotu je 11. susret klapa u Sisku

- Marketing-spot_imgspot_img

Ženska klapa Kolapjanke i muška klapa Kolapjani iz Siska i ove godine organiziraju Susret klapa u Sisku koji će se održati u subotu, 08. rujna 2018. godine u atriju Starog grada s početkom u 20 sati.

Ovogodišnji susret okupit će ukupno 10 klapa iz cijele Hrvatske, a publika će kao i svake godine imati priliku uživati u tradicionalnim klapskim napjevima, ali i izvedbama popularnih dalmatinskih pjesama aranžiranih upravo za klape. U jedinstvenom ambijentu atrija Starog grada nastupit će ženske klape: Teranke, Stentoria, Lađarice, Dišpet, od muških klapa Stine, Munita, Bošket, mješovita klapa Basca, te domaćini susreta Kolapjanke i Kolapjani.

Organizatori susreta iz godine u godinu ugošćuju klape koje garantiraju kvalitetan glazbeni program, a tako je i ove godine jer će između ostalih na sisačkoj klapskoj sceni nastupiti i ovogodišnji pobjednici Festivala dalmatinskih klapa u Omišu u muškoj kategoriji, te srebrom okićena klapa u ženskoj kategoriji. Nakon koncerta u subotu, klapaši nastavljaju svoj boravak u Sisku i u nedjelju kada će svi zajedno sudjelovati u klapskoj radionici koju će voditi Ivana Šutić i Srećko Damjanović. Pokrovitelji 11.Susreta klapa u Sisku su Grad Sisak i Sisačko moslavačka županija, a za napomenuti je da će se u slučaju kiše koncert održati u Domu kulture Kristalna kocka vedrine.

Ulaznice po cijeni od 40 kn mogu se kupiti u knjižari i papirnici AMK u Sisku.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti