Naslovnica Vijesti SMŽ Održana manifestacija “Letovanić, selo pokraj Kupe”

Održana manifestacija “Letovanić, selo pokraj Kupe”

U subotu prije podne(25.08.) u Letovaniću je u sklopu manifestacije „Letovanić, selo pokraj Kupe“ održano tradicionalno ribolovno natjecanje na drveni štap u kojem je sudjelovalo 27 ribiča u kategoriji seniori i kadeti. U kategoriji kadeti prvo mjesto osvojio je Mihael Krnic, drugo mjesto Ante Mikočević, a treće mjesto Gabrijel Majcen. U kategoriji seniora prvo mjesto osvojio je Željko Brlić, drugo mjesto Dario Kralj, a treće mjesto Ivica Gašpar. Štap sa rolicom kao Nagradu načelnika za Najulov osvojio je Dario Kralj. Nagrade je uručio pukovnik Željko Radovanović, ujedno i predsjednik Udruge veterana 145. brigade HV-a. Ribolovno nadmetanje obišli su i čelnici Općine, načelnik Ivica Perović sa zamjenikom Marinom Čačićem te predsjednikom Općinskog vijeća Stjepanom Kušanom, a nakon završetka natjecanja, za natjecatelje bio je organiziran ručak.

U subotu je u sklopu kulturno-turističke manifestacije „Letovanić, selo pokraj Kupe“, a uoči 12. Utrke kupskih čamaca St. Brod – Letovanić, održano i polaganje vijenaca kod spomen ploče 145. brigade Hrvatske vojske. Polaganju su prisustvovale sve posade koje su se prijavile za ovogodišnju Utrku. Na početku je pozdravnim govorom predsjednik Udruge veterana 145. brigade HV-a pukovnik Željko Radovanović pozdravio sve prisutne. Vijence su položili: Izaslanstvo Udruge veterana 145. brigade HV-a, u ime Ministra obrane RH i potpredsjednika vlade RH Damira Krstičevića izaslanik ministra general Mate Ostović, u ime ministra Hrvatskih branitelja Tome Medveda, glavni tajnik ministarstva Domagoj Sivrić, predsjednica županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić, u ime gradonačelnika grada Zagreba g. Milana Bandića, izaslanik Milan Čolić u pratnji Alekseja Puninskog, u ime Općine Lekenik načelnik Ivica Perović sa zamjenikom Marinom Čačićem, predsjednikom općinskog vijeća Stjepanom Kušan i vijećem. U ime HVIDRA Dubrava svijeću je položio predsjednik HVIDRA Dubrava Ivica Kuprešak sa suradnicima, u ime Mjesnog odbora Letovanić i DVD-a Letovanić Stjepan Kušan sa suradnicima te u ime UHDDR Sesvete predsjednik UHDDR Sesvete Krunoslav Kašić sa suradnicima. Molitvu su predvodili župnik Mladen Vidak i dušebrižnik ministarstva Hrvatskih branitelja Vjekoslav Uvalić.
Za kraj, prigodni govor održao je izaslanik ministra obrane i potpredsjednika vlade RH general Mate Ostović. Nakon svečane ceremonije polaganja vijenaca, počela je priprema za start 12. Utrke kupskih čamaca i 3. Utrke Hrvatskih branitelja u Starom Brodu.

Na 12. Utrci kupskih čamaca St. Brod – Letovanić unutar koje je bio i plasman za 3. Memorijalnu utrku Hrvatskih branitelja, ukupno se natjecalo 11 posada. Start je bio u St. Brodu, a cilj u 6 km udaljenom Letovaniću, na plaži podno stare jezgre.
Dolazak posada bio je na plaži ispod kapele Sv. Fabijana i Sebastijana u Letovaniću. U 12. Utrci kupskih čamaca 1. mjesto osvojila je Udruga lađara Sisak 2, 2. mjesto Udruga lađara Sisak 1 te 3. mjesto Sisačko-neretvanska ekipa. U plasmanu za 3. Memorijalnu utrku hrvatskih branitelja 1. mjesto osvojila je posada Klub Vrbina veterani, 2. mjesto Veterani 145. brigade ekipa 1 te 3 mjesto Veterani 145. brigade ekipa 2. Pobjednicima 12. Utrke pripala je i vrijedna nagrada organizatora – novi drveni kupski čamac. Nažalost, zbog najave lošeg vremena, natjecanje u kuhanju fiša te Ribarska noć bili su odgođeni. U sklopu Bartolovske nedjelje, unatoč kiši, služena je sveta misa u kapeli Sv. Bartola te degustacija vina Udruge vinogradara Sv. Bartol na Letovanskom Vrhu.

 

Komentirajte