Naslovnica Vijesti Sisak STEM radionica u sisačkoj knjižnici

STEM radionica u sisačkoj knjižnici

U petak, 10. kolovoza 2018., održana je u Dječjoj knjižnici u Sisku radionica programiranja u sklopu projekta STEM AUTO 2018. – JEDNAKOST PRILIKA, Instituta za razvoj i inovativnost mladih. Polaznici su nakon kratkog uvodnog dijela kojeg je izložio edukator iz IRIM-a, Vlado Lendvaj, dobili zadatak da isprogramiraju vožnju i parkiranje automobila u garažu. Osim programiranja, ovaj je susret bio i prilika za upoznavanje i druženje.

STEM auto je ‘bibliobus’ modernog doba. IRIM-ovi instruktori putuju po Hrvatskoj i održavaju besplatne radionice digitalne pismenosti za početnike, temeljene na tehnologijama IRIM-a.
Radionice su zamišljene kao uvod u robotiku i programiranje te su namijenjene prvenstveno osnovnoškolskom uzrastu neovisno o njihovu predznanju.

Radionice se održavaju u suradnji s domaćinima: školama, knjižnicama, udrugama i drugim obrazovnim ustanovama koji jedino trebaju okupiti zainteresirane i osigurati prostor za održavanje radionice jer IRIM-ovi edukatori sa sobom donose svu opremu i sve potrebno za održavanje radionica STEM auta.

Radionica je u knjižnici trajala dva školska sata i na njoj je sudjelovalo 15 polaznika koji su u veseloj i razigranoj atmosferi programirali svoje mBot robote.

Osim programiranja, ovaj je susret djeci bio i prilika za upoznavanje i druženje.

Komentirajte