Naslovnica Vijesti Sisak U Zaostrogu 118 školaraca iz Siska i Sunje

U Zaostrogu 118 školaraca iz Siska i Sunje

Nakon što je u lipnju Grad Sisak, nakon deset godina, raskinuo ugovor o zakupu odmarališta Zaostrog sa splitskom Eklatom, od ovog tjedna to je odmaralište i službeno počelo s radom pod upravljanjem Športsko rekreacijskog centra Siska. Nakon ishođenja potrebnih dozvola, prvih 118 učenika s područja Sunje i Siska, krenula su na sedmodnevno ljetovanje.

„Vrlo smo zadovoljni što smo u tako kratkom roku uspjeli ishoditi sve potrebne dozvole i omogućili tako da djeca i ovog ljeta vide more“ – rekao je ravnatelj gradske tvrtke ŠRC Sisak Mario Stipkov.

Riječ je o djeci nagrađenoj za školske uspjehe te djeci lošijeg socijalnog statusa, a odabranoj na temelju prijedloga ravnatelja škola i Upravnog odjela za obrazovanje Grada Siska.

U Zaostrogu djecu očekuju brojni sportski i društveni sadržaji, a uz djecu je s njima krenulo i deset voditelja kako bi brinuli o njihovoj sigurnosti.

Odmaralište u Zaostrogu, smješteno tik uz more, bilo je omiljeno ljetovalište generacija Siščana, no 90-ih godina je zapušteno i devastirano. Nakon što ga je HDZ-ova gradska vlast obnovila, dala ga je u zakup privatnoj tvrtki s čijim uvjetima najma sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček nije bila zadovoljna pa ugovor, nakon isteka u lipnju, nije produžen.

„Od iduće će godine Grad Sisak omogućiti svim učenicima četvrtog razreda osnovnih škola da posjete Zaostrog, što bi trebao postati tradicionalni poklon Grada najmlađima.“ – kazuje sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Kako doznajemo, sezona će u Zaostrogu trajati od travnja do listopada.

Put Zaostroga uskoro će i članovi Ronilačkog kluba Sisak koji tamo idu kako bi organizirali veliku ekološku akcija čišćenja plaže i podmorja ispred odmarališta.

Komentirajte