Naslovnica Najave Najave za srijedu, 25. srpnja

Najave za srijedu, 25. srpnja

SISAK – U srijedu, 25. srpnja 2018, u Gradskom muzeju Sisak, Ulica kralja Tomislava 10 u Sisku s početkom u 12,00 sati, održat će se predstavljanje rezultata rada Volonterskog kampa Gradskog muzeja Sisak 2018.

U deset dana trajanja kampa studenti, povijesti, povijesti umjetnosti, arheologije, etnologije i kulturne antropologije, koji su došli iz raznih dijelova Hrvatske, su uz vodstvo Ivice Valenta, višeg kustosa, Katice Mrgić, više kustosice i Marijana Bogatića, višeg muzejskog pedagoga Gradskog muzeja Sisak, terenskim radom, nastavili su popisivati baštinsku ostavštinu na području Sisačko-moslavačke županije.

SISAK – Prezentacija projekta Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak pod nazivom „Uz nas niste sami“ u
sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. –  2020.” će se održati dana 25. srpnja 2018. godine s početkom u 14,00 sati u Restoranu Cocktail, ulica dr. Ante Starčevića 27, Sisak.

TOPUSKO – U organizaciji Građanske inicijative „Moj grad Sisak“, Općine Topusko i Policijske uprave sisačko-moslavačke organizira se edukativno-informativni susret pod nazivom Zaštita osoba starije životne dobi. Susret će voditi dr. sc. Daša Poredoš Lavor.Na susretu će biti riječi o osobitostima života osoba starije životne dobi, mogućim pojavnim oblicima zapuštanja, zanemarivanja i zlostavljanja – kao i načinima zaštite od iskorištavanja i prijevara, prednostima izvaninstitucionalnih oblika skrbi i sl. Na susretu ćemo pogledati i kratak film koji je na ovu temu snimljen u našoj županiji. Svi zainteresirani za temu dobro su došli – u srijedu 25. 7. 2018. s početkom u 12 h u prostorijama Općine Topusko.

TOPUSKO – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će u srijedu, 25. srpnja 2018. godine s početkom u 11:30 sati u prostorijama Općine Topusko (Opatovina 10) nakon radnog sastanka s načelnikom Općine Topusko, Ivicom Kuzimćem i njegovim suradnicima dati izjave za medije.

Komentirajte