10 C
Sisak
Subota, 24 veljače, 2024

ŠNK Bobovac u subotu slavi 90. godišnjicu postojanja

Datum:

Marketing

Jedan od najdugovječnijih klubova Sisačko-moslavačke županije, Nogometni klub “Mladost Bobovac”, ove subote, 21. srpnja,  obilježava dugih 90 godina postojanja. Proslava će se održati u u 16 sati u bobovačkom Društvenom domu, a program proslave uključuje svečanu sjednicu, nogometnu utakmicu SNK Mladost-Reprezentacija Hrvatske (veterani) u 18,30 sati te, nakon utakmice, zabavni program i druženje uza zakusku.

“U subotu je veliki jubilej, svi smo se uključili i pripremamo jednu veliku feštu. Sve počinje okupljanjem u 15.30h gdje će naš KUD “Seljačka sloga” otplesati kolo i izvesti prigodnu pjesmu, predsjednik Mjesnog odbora, Josip Mačak će pozdraviti goste i onda počinje Svečana akademija gdje će se govoriti o klubu i svim uspjesima. U 18.30h je utakmica, a nakon toga program s bogatom gastronomskom ponudom”, rekao je Marjan Klarić, dugogodišnji igrač SNK “Mladost Bobovac”.

Kako doznajemo od Zdravka Štajduhara, predsjednika ŠNK “Mladost Bobovac”, klub se danas natječe u Trećoj županijskoj nogometnoj ligi, a broji 19 članova.
“Ambicije kluba su da ostane u ovoj ligi, da ostvarimo što bolji rezultat, jer da bismo mogli ići za prvu ili drugu ligu, trebali bismo imati podmladak, a nažalost nemamo toliko mladeži u selu. Dakle nadamo se što boljem rezultatu i da ćemo se zadržati ovdje gdje jesmo”, rekao je Štajduhar.

Takvo je stanje u klubu danas, no Zvonimir Laktašić, dugogodišnji igrač i svojevremeni predsjednik kluba se sjeća se kako je to sve bilo prije.

“Nogomet u Bobovac dolazi 1928. kad iz okolnih mjesta dolazi jedna nova igra – nogomet, koja Bobovčane ubrzo oduševljava. Osnivaju nogometni klub i igraju s okolnim selima, Kostajnicom, Jasenovcem i Sunjom, da bi 1953. prvi put zaigrali kao registrirani igrači igrali u grupnom natjecanju. Bolji status stječu poslije Drugog svjetskog rata i 1967. osvajaju prvo mjesto te prelaze u viši rang. Najveći uspjeh, uz spomenutu ’67. godinu, SNK “Mladost Bobovac ” ostvaruje 1985. godine kad klub osvaja Općinsku ligu i prelazi u Četvrtu reginalnu ligu, gdje igra s klubovima iz Zagreba, Gospića, Karlovca itd., sve do Domovinskog rata kad klub zamrzava status. na pravi put”, naglasio je Josip Mačak, predsjednik Mjesnog odbora, a i svojevremeni predsjednik kluba.

“Doći će hrvatski reprezentativci veterani, ugledni bivši prvoligaši i igrači i pozivam sve koji žele vidjeti spektakl, da u subotu dođu u Bobovac” – dodao je Laktašić.

Ove se godine bobovačkim nogometašima u proslavi  kao 90-godišnji vršnjaci pridužuju i dobrovoljni vatrogasci, ali i KUD “Seljačka sloga” koji slavi 70. godinu postojanja.

Iz kluba su na kraju naglasili da su svi pozvani na besplatan program i bogatu enogastronomsku ponudu, a prvu sljedeću utkamicu Bobovčani će odigrati 2. rujna u Gvozdu protiv NK Gvozd.

Možda vas zanima...

Srebro za kickboxera Croatie Josipa Mihalića

Protekli vikend od 16. do 18. veljače 2024.  održano...

Sara Pejak i Valentina Smuđ u polufinalu kuglačke Lige prvaka

Sara Pejak i Valentina Smuđ su sa svojim klubom...

Prva domaća utakmica četvrtfinala playoffa za hokejaše Siska

KHL Sisak u srijedu, 21. veljače, igra prvu domaću...