Naslovnica Vijesti Kultura Razgovor s umjetnikom – Svenom Sorićem u galeriji Striegl

Razgovor s umjetnikom – Svenom Sorićem u galeriji Striegl

U sklopu aktualne izložbe ”Sven Sorić: Novo lice galerije/Dizajn za prostor i program”, u četvrtak, 19. srpnja 2018. godine, s početkom u 19,00 sati, održat će se razgovor s umjetnikom – Svenom Sorićem, autorom novog vizualnog identiteta Gradske galerije Striegl.

U razgovoru će sudjelovati: Sven Sorić, Andro Giunio, Damir Bralić i Alma Trauber.

Pozvani ste svi koji ste voljni saznati o sadržajima iza našeg novog vizualnog identiteta kao i svi vi koji želite više saznati o važnosti te širokim i kreativnim mogućnostima dizajna danas.

Ovim javnim diskurzivnim programom u sklopu izložbe nastojat ćemo razotkriti osnovne sadržaje, ideje i značenja s kojima se autor bavio tijekom osmišljavanja baznih segmenata vizualnog identiteta Gradske galerije Striegl: logotip, katalog, plakat, tipografija, boja. Također ćemo kritički progovoriti i promisliti o važnosti dizajna u svakodnevnoj komunikaciji vizualnih sadržaja s kompleksnom publikom suvremenog društva, ali i ukazati na didaktičku presudnost dizajna u interpretaciji i prezentaciji jednog, bilo programskog, bilo sadržajnog identiteta, koji se nastoji predstaviti javnosti.

Saznajte više o našim/vašim izuzetno zanimljivim (su)govornicima:
//
ANDRO GIUNIO
je dizajner vizualnih komunikacija, docent na Odjelu za Medijski dizajn Sveučilišta Sjever u Koprivnici i eksprimentalni glazbenik. Djeluje već niz godina kao freelancer i surađuje sa klijentima na području kulture, najčešće glazbe, filma, arhitekture i vizualnih umjetnosti.
//
DAMIR BRALIĆ
Doc. Damir Bralić djeluje u području istraživanja fenomenologije kultura s ciljem oblikovanja/razumijevanja funkcionalnih kulturnih okvira i identitetskih sustava. Od 2006. predavao je na Studiju dizajna u Zagrebu, Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu, Odjelu za Medijski dizajn Sveučilišta Sjever u Koprivnici te na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Kroz te institucije u hrvatski obrazovni sustav pionirski uvodi kolegije i piše programe iz područja Informacijskog dizajna koji stavljaju strogi naglasak na cjelovito shvaćenu efikasnost produkta dizajna s obzirom na najšire potrebe korisnika.
//
SVEN SORIĆ
je diplomirani arhitekt. Aktivan prvenstveno kao freelance dizajner, član je Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Zajedno s Hrvojem Spudićem suosnivač je platforme This Town Needs Posters koja se aktivno bavi dizajnom i analognim tiskom plakata za nezavisnu kulturnu scenu, za što su nagrađeni na festivalima Dan D (Zagreb, 2014) i Mikser (Beograd, 2015). Samostalno se bavi dizajnom publikacija za institucije u kulturi.

Komentirajte