6 C
Sisak
Četvrtak, 18 travnja, 2024

U Sisku zasvirao svjetski jazz velikan Stochelo Rosenberg

Datum:

Marketing

U umijeću muziciranja apsolutnog glazbenog velikana Stochela Rosenberga, za kojim žeđa cijela svjetska jazz scena, imali su priliku na zatvaranju ljetne sezone Siscia jazz cluba uživati Siščani i njihovi gosti koji su pristigli iz Zagreba, Karlovca, Bjelovara, Samobora, susjedne BiH.

Koncert je Rosenberg održao zajedno s virtuozom hrvatskog podneblja, Damirom Kukuruzovićem i njegovim Django Groupom.

Stochelo Rosenberg osnivač je na daleko znanog sastava “The Rosenberg Trio” koji iza sebe ima više od 20 studijskih i koncertnih albuma, beskrajan niz nagrada, nastupa širom svijeta od North Sea Jazz festivala do prestižnog njujorškog Carnegie Halla.

Za muziciranje Stochelo Rosenberga može se reći da predstavlja samu esenciju gypsy jazz glazbe, a u svijetu je poznat i po svom skladateljskom umijeću za koja je dobio brojna svjetska glazbena priznanja. Njegove nepogrešive i melodične izvedbe danas se uvrštavaju u najbriljantnije forme sviranja gitare ikada.

To se svakako osjetilo i te čarobne večeri kad je Hrvatska pobijedivši Englesku na svjetskom nogometnom prvenstvu ušla u finale, pa tako i u povijest. Ponesena žarom pobjede koja se pratila i u Jazz clubu (inače, i Rosenberg je zdušno navijao za Hrvatsku) sisačka je publika svaku izvedbu, koja je uslijedila nakon utakmice, kombinaciju nevjerojatne virtuoznosti i glazbene ljepote, nagrađivala snažnim pljeskom tražeći ˝produžetke˝ koncerta.

U svom dobro poznatom humorističnom maniru Kukuruzović je po završetku koncerta izjavio da se nakon ovog doživljaja može i umiroviti. Doduše, potom je najavio i cijeli niz koncerata koji ga čekaju ovoga ljeta počevši s gostovanjem već 16. srpnja na 65. Pula Film Festivalu. I Stochelo Rosenberg je nakon Siska se zaputio u Pariz.

Koncert u Sisku održao se uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Siska, SMŽ te INA Industrije nafte.

Možda vas zanima...

U tijeku su prijave za filmove 17. izdanja Smaragdnog eco film festivala

U tijeku su prijave za filmove 17. izdanja Smaragdnog...

Predstavljanje slikovnice „Šime zvani Mrak“ Tihane Petrac Matijević i Marijane Petrović Mikulić

Sisačka spisateljica Tihana Petrac Matijević udahnula je svakom mraku...

Objavljujemo dobitnika ulaznica za tradicionalnu Lađarsku večer klapskih obrada

Ivan Glavinić dobitnik je dvije ulaznice za tradicionalnu Lađarsku...