29 C
Sisak
Srijeda, 19 lipnja, 2024

Projekt “Okreni pedalu, pokreni promjenu” zaposlit će šest Siščanki

Datum:

Marketing

“Okreni pedalu, pokreni promjenu” projekt je Gradskog društva Crvenog križa iz programa “Zaželi”, a koji će naredne dvije godine zaposliti šest Siščanki.

“Uključili smo žene iz teže zapošljivih skupina, starijih od 50 godina, i koje će narednih 24 mjeseci biciklima putovati do starijih osoba u potrebi i pomagati im u kućanskim poslovima.” – rekao je Miroslav Čavić, voditelj projekta. Riječ je o starijim osobama koje nisu u sustavu socijalne skrbi, a većinom je riječ o onima koji žive u ruralnim dijelovima Siska ili na višim katovima zgrada te trebaju pomoć u svakodnevnom životu. Nakon dvije godine rada, ženama će biti osigurana i edukacija za gerontodomaćice što će im omogućiti da nastave rad u drugim projektima ili koriste neku od mjera samozapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Partneri Gradskom društvu Crvenog križa u ovom projektu su HZZ Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak i Grad Sisak. Ukupno je vrijedan nešto više od 1,5 milijuna kuna, u potpunosti osiguranih iz Europskog socijanog fonda.

Na području grada Siska u projekt Zaželi do sada je uključeno devet udruga sa svojim programima i u kojima je Grad Sisak partner. Ukupno će biti zaposlene 94 žene, koje će se brinuti o mnogim starijim osobama na širem području Siska.

- Marketing -

Možda vas zanima...

105 sisačkih proizvođača ove godine u programu „S njive na stol“

Završava ovogodišnji postupak certificiranja, provjere obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji...

800 učenica i učenika na školskom sportskom danu Sisačko-moslavačke županije

Školski sportski dan, koji je u sklopu Dana Sisačko-moslavačke...

Održan “Hod za život, obitelj i Hrvatsku” u Sisku

U Sisku se prošli tjedan održao "Hod za život,...

22,68 % učenika iz SMŽ upisuje srednje škole u drugim županijama i Zagrebu

Radi upisa u srednju školu izvan mjesta stanovanja gotovo...