Naslovnica Vijesti Sisak Deset novozaposlenih Siščanki u projektu Zaželi

Deset novozaposlenih Siščanki u projektu Zaželi

Nakon pet godina na burzi dobila sam stalno zapošljavanje. Zahvalna sam na prilici, ali još je bolje što na terenu vidimo da su korisnici jako sretni što ih obilazimo i presretna sam zbog svega toga. – kazuje  Siščanka Marina Kukurić, jedna od deset žena koje su od 1. srpnja zapsolene na pomaganju starijim i nemoćnim osobama na širem sisačkom području.

Zaposlene su u sklopu projekta “ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno” kojeg je Građanska inicijativa Moj grad Sisak prijavila na program “Zaželi”, u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje -Područnim uredom Sisak, Centrom za socijalnu skrb Sisak te Gradom Siskom.

“Zaposlili smo deset teže zapošljivih žena, od kojih je osam starije od 50 godina, a dvije su osobe s invaliditetom. One će iduće dvije godine brinuti o najmanje 60 osoba starije životne dobi s područja Siska i Donje Posavine. Osigurali smo bicikle za obilazak korisnika, a žene će moći pohađati i izobrazbu za računalnu operaterku i njegovateljicu starijih osoba” – kazuje nam dr. sc. Daša Poredoš Lavor, voditeljica projekta i predsjednica Građanske inicijative “Moj grad Sisak”.

Ukupno će iz Europskog socijalnog fonda udruga dobiti nešto manje od 1,9 milijuna kuna za ovaj projekt. Na području Područnog ureda Sisak, Zavoda za zapošljavanje do sada su odobrena 23 projekta “Zaželi” kojima je zaposleno oko 400 žena. Na području Siska devet se udruga prijavilo na taj natječaj.

“Tri su projekta odobrena i ukupno su udruge povukle oko pet milijuna kuna. Očekujemo da budu odobreni i ostali, a ukupno će biti, uz pomoć Grada, tako zaposleno 80-ak žena. Posljednjih mjeseci bilo je određenih dezinformacija i laži, ne znam je li iz neznanja ili zlonamjerno, da Grad Sisak nije sudjelovao u ovom projektu. Mi u gradskoj upravi, imamo totalnu drugačiji pristup razvoju civilnog sektora, a to je da mi potičemo udruge da se prijavljuju na natječaje. Nije nam želja upravljati civilnim sektorom nego ih potičemo da sami nađu svoje aktivnosti.” – rekao je dogradonačelnik Siska Marko Krička.

Komentirajte