Naslovnica Najave Najave za četvrtak, 14. lipnja

Najave za četvrtak, 14. lipnja

SISAK – “Raw Materials University Day” će se održati na Metalurškom fakultetu u četvrtak, 14. lipnja 2018. godine. Događanje se organizira u okviru EU projekta EIT KIC Raw Materials, u kojem Sveučilište u Zagrebu Metalurški fakultet sudjeluje kao partner, s ciljem upoznavanja učenika srednjih škola, studenata preddiplomskog, diplomskog i doktorskog studija te šire javnosti s potencijalom, važnošću, edukacijom, mogućnošću zapošljavanja i izgradnje karijere u sektoru sirovina, metalnih materijala i metaloprerađivačke industrije.

U programu koji na Metalurškom fakultetu počinje od 10 sati, učenicima i studentima predstavit će se 6 gospodarskih subjekata, zatim Tehnička škola Sisak sa solarnim električnim automobilom te će biti biti omogućen obilazak laboratorija fakulteta. Drugi dio programa će započeti u 15:00 sati, gdje će predavanja tvrtke Alas-info d.o.o. i Applied Ceramics d.o.o biti direktno prenošena putem SRCA svim sastavnicama Sveučilišta koje sudjeluju u projektu, kao i zainteresiranoj javnosti.

SISAK – Izložba “PIRANESI – Imaginarne tamnice” prezentira grafički ciklus Giovanni Battiste Piranesija, jednog od najvećih bakropisaca 18. stoljeća, zaljubljenika u Rim i antičku arkitekturu i umjetnost, arhitekta, arheologa, kolekcionara i teoretičara umjetnosti. Piranesijev opus karakteriziraju bakropisi na temu antičke rimske arhitekture, vedute te prikazi veličanstvenih imaginarnih prostora inspiriranih antikom. Ciklus “Imaginarne tamnice” je nastao 1761. godine, sastoji se od 16 listova, i predstavlja iznimku u Piranesijevom radu. Prikazuje imaginarne, monumentalne tamnice, poliperspektivne prostore izrazito složenih arhitektonskih konstrukcija, prostorne fantazije koje izazivaju strahopoštovanje i divljenje promatrača.

Otvorenje izložbe održat će se u četvrtak, 14. lipnja 2018. u utvrdi Stari Grad, Obala Tome Bakača Erdödyja 58, 44000 Sisak, s početkom u 19 sati.

SISAK – Najpoznatiji hrvatski alpinist Stipe Božić održat će u četvrtak, 14. lipnja, u 19,30 sati u odjelu za odrasle sisačke Narodne knjižnice i čitaonice predavanje pod nazivom „Sedam vrhova“.

SISAK – U sklopu KULturnog LJETA KKV 2018., u četvrtak, 14.6.2018. pogledajte nagrađivanu predstavu Teatra Exit „SHAKEspeare na Exit“ u atriju Starog grada s početkom u 21 sat. Režiju potisuje Matko Raguž, a glume Živko Anočić, Marko Makovičić i Jerko Marčić / Saša Anočić. Ulaz je besplatan. U slučaju kiše predstava će se održati u Kazalištu 21.

Komentirajte