5.7 C
Sisak
Subota, 4 prosinca, 2021

Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih u Sisku

- Marketing-spot_imgspot_img

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se 18.5. u Sisku, na gradskom stadionu.

Program je započeo u 11.00 sati, a učenike, nastavnike i sve okupljene pozdravili su Marko Krička, zamjenik gradonačelnice, Luka Pešut, načelnik policijske uprave Sisačko-moslavačke županije i Tihana Butorac, predstavnica Plazma Sportskih igara mladih. Veliko događanje u svom gradu nisu propustili ni Karolina Čutuk, predsjednica Školskog sportskog saveza i Igor Crnobrnja, tajnik Zajednice sportskih udruga.

Dogradonačelnik Krička preuzeo je i plaketu Plazma Sportskih igara mladih kao zahvalu za dugogodišnju podršku i istaknuo: ”Sisak već godinama surađuje sa Plazma Sportskim igrama mladih, jako smo sretni što se ta tradicija nastavlja. Želimo djeci pružiti mogućnost razvoja kroz sport kako bi izrasli u odgovorne građane.”

Zajedničkim paljenjem plamena koji je s malim sportašima donijela Lana Pavišić, najbolja sportašica Siska za 2017. Godinu i državna prvakinja u plivanju perajom svečano je otvorena Turneja u Sisku.

U zabavnom dijelu programa svou pokaznu vježbu izveli su članovi Kickboxing kluba Croatia Sisak predvođeni trenerom Stefanom Vedrinom i Franom Papić, trostrukim državnim doprvakom.

Učenice iz srednje škole Novska predstavile su projekt ”Reci:Eko!” modnom revijom odjevnih i ukrasnih predemeta koje izrađuju recikliranjem materijala.

U sportskom dijelu programa sudjelovali su osnovnoškolci koji su se natjecali u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara, a sve natjecatelje burno su pratili njihovi navijači.

U napetim utrkama u dvije kategorije, 2007. godište i mlađi i 2009. godište i mlađi za dječake i djevojčice pobijedili su: Angelo Grbeša, Rita Ćosić, Dino Delkić i Dora Dejanović.

Turnir u graničaru i velika napeta finala razigrat će se naknadno.

Pobjednici su se plasirali na državnu zavšnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji.

Povodom održavanja Plazma Sportskih igara mladih u 2018., Ministarstvo unutarnjih poslova zajedno s Organizacijskim odborom Plazma Sportskih igara mladih i u suradnji s partnerima pripremilo je veliku nacionalnu kampanju ”Zajedno više možemo – u akciji s policijom“. Gospodin Pešut istaknuo je zadovoljstvo rezultatima zajedničke akcije i napomenuo: ”Ministarstvo unutarnjih poslova cijelu godinu radi na programima edukacije mladih, a uz aktivnosti usmjerene na ponašanje u prometu veliki fokus je na aktivnostima usmjerenim sprječavanju negativnih čimbenika alkohola, droge i kockanja”.

Predstavnici policijske uprave educirali su djecu o važnosti ponašanja u prometu i usvajanja zdravih stilova života. Predstavnici Crvenog križa pokazivali su im tehnike oživljavanja, a hit su bili mala škola forenzike i policijska vozila te vatrogasci. Veliki štand Hrvatskog centra za razminiravanje educirao je djecu o svjesnosti opasnosti mina i pomoći u protuminskom djelovanju.
Plazma korner omogućio je slatki predah uz kekse za sve okupljene, a Coca- Cola kutak bio je orijentiran na nogometnu tematiku i mnogobrojne aktivacije i pun okrijepe za sve.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.200.000 djece i mladih.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti