-1 C
Sisak
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Promovirana ratna fotomonografija Specijalne jedinice policije „OSA“ Sisak

Datum:

Marketing

Ratna fotomonografija Specijalne jedinice policije „OSA“ Sisak te ratna fotomonografija Specijalne policije iz Domovinskog rata predstavljena je u Domu kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku.

„Sama fotomonografija je ujedno i dokumenat praktički skraćena verzija ratnog puta gdje su taksativno navedena područja gdje je jedinica bila, koliko je pripadnika stradalo, u kojim je operacijama sudjelovala, na koji su način neke operacije odrađene, ono što je legitimno za javnost. Jedinica je namijenjena civilima, ljudima koji nisu sudjelovali u Domovinskom ratu, mladim ljudima, da se uloga specijalne jedinice policije ne zaboravi u budućnosti, znači njezina uloga u Domovinskom ratu.“- rekao je predsjednik Udruge Specijalne jedinice policije „OSA“ Sisak Slavko Muža.

Autor monografije je mladi povjesničar Borna Marinić.

„Iz dokumenata možemo saznati puno, ali ne i sve. Dokumenti ne mogu dočarati hladne velebitske zime i kiše, ali to mogu sjećanja ratnih pripadnika i uvelike su pridonijela jednoj drugoj dimenziji. Kako da kažem, dali su meso toj knjizi, tom kosturu. Puno im hvala na tome. Postavljala su mi se mnoga pitanja koja nisam mogao iščitati iz dokumenata, a koja su sadržava ovdje u knjizi zahvaljujući tim svjedočanstvima. Tako se primjerice iz dokumenata ne može iščitati kako je uopće došlo do imena ‘Osa’.“ – rekao je Marinić.

Marketing
Marketing
Marketing

Možda vas zanima...

Danas zasjeda Županijska skupština

21. sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije će se održati...

Pod Gradskom vijećnicom pronađeni ostaci rimskih termi

Prilikom obnove Gradske vijećnice u suterenskim prostorijama pronađeni su...