Naslovnica Sport Ostali sportovi Tigrići uspješno “napali” na dvije fronte

Tigrići uspješno “napali” na dvije fronte

U subotu, 5. svibnja,  Karate klub „Tigar“ podijelio se u dvije ekipe i krenuo u napad; jedna ekipa u Rijeku pod vodstvom trenerice Ive Dužić i trenera Milana Vlašića, a drugi dio ekipe uputio se u Bihać pod vodstvom trenera Igora Lovrekovića.

U Rijeci je nastupalo sedam tigrića: Lana Flekač, Korina Klarić, Katarina Novaković, Vanja Šabić, Lara Pahić, David Makar i Lovro Vujić. Lana Flekač prva je probila led na natjecanju i sjajnim izvedbama u finalu izborila zlatnu medalju u kategoriji cicibanki.

U kategoriji mlađih učenica nastupala je Lara Pahić koja nije imala ravne protivnice, te je u finalu uzela zlato. Vanja Šabić nastupala je u kategoriji učenice (10 godina) gdje u polufinalnom meču nije uspjela izboriti finale, te je ovoga puta osvojila brončanu medalju. Katarina Novaković nastupala je za učenice (11 godina) gdje je po prvi puta radila majstorsku katu protiv nešto iskusnije protivnice te u polufinalnom meču nije uspjela izboriti finale, ali je zato uzela brončanu medalju. Korina Klarić nastupala je u kategoriji učenice do 36 kilograma te je svoju borbenost pokazala u repasažnom meču uzevši broncu. David Makar nastupao je u kategoriji mlađih učenika gdje je u polufinalnom meču bio poražen od nešto iskusnijeg protivnika , ali to ga nije spriječilo da uzme broncu. Lovro Vujić ovoga puta nije uspio izboriti finale u kategoriji učenika do 46 kilograma, ali je itekako iznenadio trenericu time što se snažno držao do zadnje sekunde polufinalnog meča. Lovro Vujić ovoga puta osvojio je brončanu medalju.

U isto vrijeme samo u Bihaću odvijao se Bihać Open na kojem je nastupalo 700 natjecatelja iz 8 zemalja, a među njima su za „Tigar“ nastupali  Nikolina Golomboš, Lana Golomboš, Ema Kardaš, Lucija Bunjevac, Tia Škrljac, Roko Dumbović i Luka Stefano Ciprić.

Lana Golomboš natjecala se u kategoriji učenice do 44 kilograma te osvojila zlatnu medalju. Tia Škrljac nastupala je u kadetkinjama do 47 kilograma gdje ovoga puta nije uspjela izboriti finale , ali u repasažu je osigurala brončanu medalju. Lucija Bunjevac bila je borbena od samog početka te je u kadetkinjama do 54 kilograma zauzela srebrnu medalju. Nikolina Golomboš je pokazala da joj ni van granica Lijepe naše nema ravne protivnice te uzela zlato kadetkinjama +54 kilograma. Roko Dumbović ovoga puta nije ostvario mogućnost borbe za zlato, ali je u repasažnom meču pokazao kako se tigrovi bore te uzeo broncu. Luka Stefano Ciprić je svoju formu i spremnost potvrdio zlatom u kategoriji kadeti iznad 70 kilograma. Ema Kardaš ovoga puta nije uspjela osvojiti odličje, ali u ekipi sa Lucijom, Nikolinom i Tijom osvaja srebrnu medalju izgubivši u finalu od ekipe Srbije.

Komentirajte