1.4 C
Sisak
Četvrtak, 28 listopada, 2021

Sisački rukometaši iz male dvorane do velikih rezultata

- Marketing-spot_imgspot_img

Podmladak RK Sisak završio je ligaški dio natjecanja u 1. hrvatskoj mlađe kadetskoj rukometnoj ligi – središte, odnosno 1. hrvatskoj rukometnoj ligi za dječake A – središte. Ostvaren je vrhunski rezultat tako što je po prvi puta, otkad je rukometa u Sisku, s dvije generacije mladih rukometaša izboren plasman na završnicu državnog prvenstva.

Mlađi kadeti, generacija 2002./03. godište, završili su natjecanje na 3. mjestu iza prvaka i viceprvaka Hrvatske, momčadi Dugog Sela i PPD Zagreba. Ubilježeno je 19 pobjeda, 3 neodlučena rezultata te svega 4 poraza. Iako je plasman na završnicu već ostvaren šest utakmica prije kraja, u posljednjem nastupu pobijeđena je Moslavina rezultatom 21-16 te Maksimir Pastela 20-16. Završnica državnog prvenstva održat će se od 17.-20. svibnja u Poreču, a na njoj sudjeluje najboljih 16 momčadi u konkurenciji 72 momčadi iz cijele Hrvatske.

Za mlađe kadete u protekloj sezoni nastupali su: Marko Milutinović, Karlo Mikičić, Dominik Hajduk, Rok Malin, Marko Perković, Dino Dolić,  Enis Krličević, Danijel Gnjatić, Matej Komljenović, Tin Huremović,  Ante Cavrić, MatteoRažić, Karlo Tutić, Matija Šarić i Mislav Jurišić.
Trener: Domagoj Orlić

Dječaci, generacija 2004./05. godište, su u zadnjem kolu na gostovanju pobijedili momčad Poleta 24-17 te završili natjecanje na 4. mjestu. Ubilježeno je 17 pobjeda, 3 neodlučena rezultata te 6 poraza. Završnica državnog prvenstva održat će se od 24.-27. svibnja u Umagu, a na njoj sudjeluje najboljih 20 momčadi u konkurenciji 98 momčadi iz cijele Hrvatske.

Za dječake A u protekloj sezoni nastupali su: Ivan Đudarić, Adriano Stojić, Jakov Ljubešić, Karlo Jurić, Fran Pavušek, Toni Huremović, Vito Pejčinović, Štefan Ćorluka, Duje Fried, Marko Ivaniš, RokoGrbeša, Karlo Zoretić, Ivan Šarac, Marko Đermanović, Mateo Požgajec i Dominik Živčec.
Trener: Danko Vuić

Ovi mladići predano treniraju pet puta tjedno u malim dvoranama bez standardnog rukometnog igrališta. Unatoč tomu postižu hvalevrijedne rezultate, posebno ako se uzme u obzir masovnost, velika konkurencija i popularnost rukometa u Hrvatskoj. Oni su na najboljem putu da vrate sisački rukomet tamo gdje mu je mjesto, a to je vrh hrvatskog rukometa i perjanica sisačkog sporta.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti