Naslovnica Vijesti Sisak Dan povijesti u Gradskom muzeju Sisak

Dan povijesti u Gradskom muzeju Sisak

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gradski muzej Sisak ove se godine prvi puta uključuje u obilježavanje Dana povijesti u sklopu 5. Kliofesta koji se održava na državnoj razini, a cilj mu je popularizacija povijesnih znanosti.

Dan povijesti održat će se u petak, 11. svibnja 2018. godine, a tom prigodom Gradski muzej Sisak predstavit će se Danom otvorenih vrata u razdoblju od 8 do 18 sati u kojem će posjetitelji moći besplatno posjetiti stalni postav „Fragmenti“ i izložbu „Dječji svijet? Plastične igračke iz kolekcije Politeo“. Kroz navedene izložbe posjetitelji će se moći upoznati s poviješću grada Siska od prapovijesti do Domovinskoga rata te s igračkama koje su proizvedene u hrvatskim tvornicama od 1930-ih do 1980-ih godina i na taj način ukazuju na važne elemente u povijesti djetinjstva.

Slogan 5. Kliofesta je Čitajte povijest stoga će Gradski muzej Sisak organizirati i prodaju muzejskih publikacija po prigodnim cijenama. Nadamo se kako će prvi Dan povijesti u Gradskom muzeju Sisak privući zaljubljenike u povijest i one koji to tek trebaju postati.

Komentirajte