24 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Županija je sponzor 6. utrke solarnih automobila

Datum:

Marketing

Potpisan je ugovor o sufinanciranju 6. utrke solarnih automobila koja će biti održana u lipnju ove godine u Sisku. Ugovor o sufinanciranju potpisali su sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i ravnatelj sisačke Tehničke škole Davor Malović.

Osim utrke, posjetitelji će moći pogledati izložbu solarnih automobila, izložbu električnih i hibridnih vozila, a zainteresirani će se moći i voziti električnim automobilom po promotivnoj cijeni. Važnost ove manifestacije prepoznata je i od županije. “Doista je to velika stvar prednjačiti i biti vodeći u nečemu što je gotovo nemoguće. Međutim, zalaganjem naših profesora i vrijednih učenika koji postižu zavidne rezultate na ovom polju je nešto što podupiremo. Želimo postati županija prepoznatljiva po inovacijama”, kazao je župan Ivo Žinić. “Utrka će i ove godine imati tri manifestacije. Prva je izložba električnih i hibridnih vozila, na koju ćemo dovesti oko 90 serijskih vozila koji se mogu kupiti u Hrvatskoj i koje će građani moći i isprobati. Druga manifestacija je konferencija o solarnih i električnim vozilima, a treća manifestacije je utrka solarnih automobila koja će se održati 9. lipnja s početkom u 11 sati”, kazao je Davor Malović, ravnatelj Tehničke škole Sisak. Ulice grada Sisak i ove će godine poslužiti prijavljenim ekipama za utrku solarnih automobila. Organizatori očekuju 24 ekipe iz Srednjih strukovnih škola te dvije ekipe iz Slovenije, a Proračun ovogodišnje utrke iznosi oko 400 tisuća kuna.

Utrka solarnih automobila i ove će godine biti dio svečanog obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije koja ove godine slavi 25. rođendan.

(mreza.tv)

- Marketing -

Možda vas zanima...

Nagrađeni sisački učenici s najboljim rezultatima na državnim natjecanjima

Za učenike koji su postigli izvrsne rezultate na državnim...

Čak 32% više učenika u sisačkom Ljetnom boravku

U ponedjeljak, 24. lipnja, ponovo u Sisku kreće u...

Sisak će dobiti novih 400 mjesta u vrtićima

Završena je izgradnja i krenulo je uređenje okoliša novog...