9 C
Sisak
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Županijski HDZ podržao ratifikaciju Istanbulske konvencije

Datum:

Marketing

Županijski odbor HDZ-a Sisačko-moslavačke županije na svojoj 14. sjednici održanoj u Sisku 3. travnja dao je punu podršku nacionalnom vodstvu HDZ-a i  Vladi za nastavak procesa ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji – uz interpretativnu izjavu. Odluka je donijeta s 26 glasa ZA, 3 protiv i jednim suzdržanim – priopćeno je na službenoj internetskoj stranici HDZ-a.

“Županijski odbor je očekivano, nakon demokratske i argumentirane unutarstranačke rasprave, dao punu podršku predsjedniku Andreju Plenkoviću. Kažemo očekivano, jer su interpretativnom izjavom otklonjene i posljednje dvojbe kod goleme većine naših članica i članova. Kroz raspravu smo dodatno istaknuli i potvrdili da odredbe Konvencije ne sadrže obvezu uvođenja „rodne ideologije“ u hrvatski pravni i obrazovni sustav, kao ni obvezu promjene ustavne definicije braka kao zajednice žene i muškarca” – istaknuo je nakon sjednice predsjednik sisačko-moslavačkog HDZ-a i župan Ivo Žinić.

Županijski odbor HDZ-a Sisačko-moslavačke županije osamnaesta je županijska organizacija naše stranke koja je dala punu podršku našoj Vladi i predsjedniku Plenkoviću

Možda vas zanima...

Od listopada se uspješno provodi program „Caritas za djecu i obitelj“

Caritas Sisačke biskupije od listopada 2023. godine uspješno provodi...

U Sisku, kao i prije 4 godine, težak poraz SDP-a i Kristine Ikić Baniček

Gledajući rezultate izbora za Sabor, održane u nedjelju, 17....

Privremeni rezultati izbora u RH, 7. izbornoj i Sisku – HDZ 61, SDP 42 mandata

Prema privremenim rezultatima izbora HDZ je dobio najviše mandata,...

Novi obrazovno-sportski centar u Sisku

Župan Ivan Celjak danas je predstavio projekt Sisačko-moslavačke županije,...