26 C
Sisak
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Županijski HDZ podržao ratifikaciju Istanbulske konvencije

Datum:

Marketing

Županijski odbor HDZ-a Sisačko-moslavačke županije na svojoj 14. sjednici održanoj u Sisku 3. travnja dao je punu podršku nacionalnom vodstvu HDZ-a i  Vladi za nastavak procesa ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji – uz interpretativnu izjavu. Odluka je donijeta s 26 glasa ZA, 3 protiv i jednim suzdržanim – priopćeno je na službenoj internetskoj stranici HDZ-a.

“Županijski odbor je očekivano, nakon demokratske i argumentirane unutarstranačke rasprave, dao punu podršku predsjedniku Andreju Plenkoviću. Kažemo očekivano, jer su interpretativnom izjavom otklonjene i posljednje dvojbe kod goleme većine naših članica i članova. Kroz raspravu smo dodatno istaknuli i potvrdili da odredbe Konvencije ne sadrže obvezu uvođenja „rodne ideologije“ u hrvatski pravni i obrazovni sustav, kao ni obvezu promjene ustavne definicije braka kao zajednice žene i muškarca” – istaknuo je nakon sjednice predsjednik sisačko-moslavačkog HDZ-a i župan Ivo Žinić.

Županijski odbor HDZ-a Sisačko-moslavačke županije osamnaesta je županijska organizacija naše stranke koja je dala punu podršku našoj Vladi i predsjedniku Plenkoviću

Marketing
Marketing
Marketing

Možda vas zanima...

Održana prezentacija stambenih objekata POS-a u Sisku

Za obitelji koje se nalaze na revidiranoj listi reda...

HDZ SMŽ o ukidanju prireza, a evo i koliko će građani uštedjeti

Nakon saborskog usvajanja paketa poreznih zakona, čelnici HDZ-a Sisačko-moslavačke...

Veleposlanik Australije posjetio Sisak

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček primila je u nastupni posjet...

Rotary klub Sisak obiježava Dan srca na Ciglarskoj grabi

Rotary klub Sisak i ove godine organizira akciju Dan...