2 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Održan seminar o prednostima uvođenja sustava upravljanja energijom

- Marketing-spot_imgspot_img

Uvođenjem u primjenu i certifikacijom sustava upravljanja energijom, u skladu sa zahtjevima norme ISO 50001, tvrtka osigurava učinkovito upravljanje energijom, a time i značajne uštede u ukupnom poslovanju, istaknuto je na seminaru o prednostima uvođenja sustava upravljanja energijom prema
normi ISO 50001, koji je HGK Županijska komora Sisak organizirala 21. ožujka 2018. godine.

Igor Liščić, samostalni savjetnik u području sustava upravljanja i vodeći ocjenitelj za ISO 50001 te vanjski suradnik tvrtke TÜV Croatia, upoznao je polaznike seminara s ključnim elementima sustava upravljanja energijom u skladu s normom ISO 50001.

„Uvođenje u primjenu i certifikacija sustava upravljanja energijom u skladu sa zahtjevima norme ISO 50001 predstavlja učinkovit alat s pomoću kojega se poduzećima sa znatnim udjelom energije u ukupnim troškovima osigurava učinkovito upravljanje i samim time značajne uštede u ukupnom poslovanju“, istaknuo je Liščić dodavši kako je to ujedno i razlog radi kojeg je, od izdavanja ove norme 2011. godine, broj certificiranih organizacija u cijelom svijetu porastao s oko 400 na preko 20 tisuća.

„U Hrvatskoj su 2012. godine tek tri poduzeća uvela normu ISO 50001, dok je 2016. godine broj certificiranih poduzeća narastao na 55. Neke su europske zemlje prepoznale koristi od primjene ove norme, pa sustavno potiču njeno uvođenje, kao primjerice Njemačka, u kojoj je do kraja 2016. godine certificirano preko 9 tisuća poduzeća“, naglasio je Liščić.

Seminar je bio namijenjen proizvodnim poduzećima s područja Sisačko-.moslavačke županije, sa znatnim udjelom energije u ukupnim troškovima poduzeća te svima onima kojima bi učinkovitije upravljanje energijom omogućilo manje troškove poslovanja.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti