Naslovnica Vijesti Kultura U subotu je nova Stihovnica Siska

U subotu je nova Stihovnica Siska

Iduća Stihovnica Siska na rasporedu je u subotu 10. ožujka 2018. godine s početkom u 19 sati. Ovaj put, u prostoru Matice hrvatske (Sisak, Rimska 9), gostuje uvaženi pjesnik Predrag Vrabec, autor 4 knjige pjesama u prozi objavljivan u brojnim književnim časopisima i drugim medijima. U nastavku večeri, svoju autorsku poeziju govorit će i svi ostali zainteresirani pjesnici.

Izdvajamo iz životopisa Predraga Vrabeca:

Rođen je 21. travnja 1955. godine u Čakovcu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radi kao pravnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Ranije se bavio konceptualnom umjetnošću te je na neki način i danas zadržao konceptualni pristup knjigama koje piše. Tijekom svog literarnog hoda ostavio je trag u antologijama, panoramama, izborima poezije i proze, a tekstovi su mu objavljivani u brojnim časopisima kao i na radiju.

Sam će za sebe spremno reći: ”Pojedini poetski objekti rese moj dom. Moje knjige su zapravo moja jedina biografija koja se još uvijek ispisuje. Do sada sam napisao četiri knjige pjesama u prozi: Juriš lake konjice, Ormarin, Stabla visine i Voljeti. Na simboličnoj razini nalazim potrebnim istaknuti kako sam u ranoj mladosti popio bočicu tinte i čašicu rakije što je u meni probudilo ljubav prema modroj boji i pisanju koja još uvijek traje. Član sam Hrvatskog društva pisaca. Sklon plovidbi ispisujem rukopis pjesama u prozi Tijelo beskraja.

Komentirajte