Naslovnica Vijesti Sisak U petak rafinerci prosvjeduju na Markovu trgu

U petak rafinerci prosvjeduju na Markovu trgu

Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak organizira u petak, 23. veljače, prosvjed na Markovu trgu. Razlog je prosvjedu odluka Uprave INA-e o gašenju FCC postorjenja u sisačkoj rafineriji od 1. srpnja, a sindikati i Stožer ističu kako je riječ o pogonu koje je srce rafinerije i čije bi gašenje značilo i gašenje cijele rafinerije.

„Povod je najavljeno gašenje FCC postrojenja, otkazi tamošnjim radnicima i to što nas nitko neće u Vladi saslušati kako bi im objasnili što taj pogon znači za rafineriju. I što se zapravo krije iza te odluke vlasnika INA-e, MOL-a. Izjave ministra Ćorića i premijera Plenkovića ukazuju na to da su zavedeni i da ne razumiju pravu bit i posljedice ove odluke MOL-a i Uprave INA-e.“ – kazuje za Večernji list Predrag Sekulić, koordinator Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak.

Prosvjednici će u petak zahtijevati moratorij na sve poslovne odluke Uprave INA-e do završetka pregovora oko otkupa dionica od MOL-a.

„Ostaje i naš zahtjev za primanjem kod premijera Plenkovića kako bi ga informirali o pravoj situaciji u rafineriji Sisak i pravim posljedicama gašenja FCC-a u Sisku. Tražit ćemo i da se Vlada izjasni o trenutačnim aktivnostima u INA-i i Rafineriji.“ – dodaje Sekulić.

INA je odlučila kako od 1. srpnja gasi FCC postrojenje u Sisku, a kako će 40 radnika tog pogona zbrinuti ili otpremninama ili unutar INA-e. Prosvjed na Markovu trgu u petak počinje u 12 sati uz prethodno okupljanje na Trgu bana Jelačića. Autobusi iz Siska kreću u devet sati.

Komentirajte