Naslovnica Crna kronika Policajac zadržavao novac od naplaćenih prometnih kazni

Policajac zadržavao novac od naplaćenih prometnih kazni

Nastavkom kriminalističkih istraživanja vezano za kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti, za koje se sumnjiči policijski službenik Policijske uprave sisačko-moslavačke, je utvrđeno da je od 11. ožujka do 11. rujna prošle godine, iskoristivši svoj položaj i ovlasti, prilikom razduživanja naplaćenih novčanih kazni iste lažno prikazao i na taj način nastojao prikriti protupravno stečeni novac u ukupnom iznosu od 20.150 kuna, a koji je prilikom sankcioniranja prometnih prekršaja naplatio od 64 strana i hrvatska državljana. Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podneseno je posebno izvješće kao dopuna kaznene prijave.

Podsjetimo, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK-om) u rujnu prošle godine proveli kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporaba položaja i ovlasti.

Istraživanjem je tada bilo utvrđeno da je osumnjičeni na petrinjskom području u travnju ove godine, vozačici osobnog automobila sisačkih registracija prilikom sankcioniranja prometnog prekršaja ispostavio potvrdu o naplaćenoj novčanoj kazni, koju je ona na mjestu počinjenja prekršaja platila. Osumnjičeni je taj novac zadržao, a prilikom razduživanja naplaćene novčane kazne istu je lažno prikazao i na taj način nastojao prikriti protupravno stečeni novac.

Nastavkom kriminalističkog istraživanja pojavilo se još 64 takvih slučajeva. 

Komentirajte