1 C
Sisak
Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Izložba „Vatrogasci u fotografiji“

- Marketing-spot_imgspot_img

U četvrtak 8. veljače u 12 sati u Gradskom muzeju Sisak održat će se otvorenje izložbe „Vatrogasci u fotografiji“.

Kako bi se šira javnost detaljnije upoznala s vatrogasnom djelatnošću, Hrvatska vatrogasna zajednica u 2017. godini raspisala je natječaj za najbolju fotografiju. Na natječaj je prijavljeno nekoliko stotina fotografija iz cijele Hrvatske, a njegova svrha bila je prikupiti zanimljive i kvalitetne fotografije koje će se koristiti u promidžbene i edukativne svrhe.
Rezultat ove izložbe je 20 najboljih fotografija u čijem je izboru sudjelovao i poznati hrvatski fotograf Damir Hoyka. Među njima su se našle fotografije koje uključuju različite aspekte vatrogasnog zanimanja: gašenje požara otvorenog prostora, požara objekta, vježbe spašavanja s visine i dubine, kao i slike s vatrogasnih natjecanja.

Prošlogodišnja požarna sezona proglašena je jednom od najgorih, a pokazala je koliko je važno neprestano ulagati napor u edukaciju kako bi se slične katastrofe u budućnosti smanjile ili potpuno izbjegle. Vatrogasci naglašavaju kako je više od 80% svih požara prouzročeno ljudskom nepažnjom, stoga i ovom izložbom fotografija upozoravamo na posljedice neodgovornog ponašanja.

Ovim se fotografijama ujedno odaje počast vatrogascima koji svojom humanošću, hrabrošću i skromnošću oduševljavaju javnost. Sezona je uspješno završena bez ijednog izgubljenog ljudskog života, stoga slobodno možemo reći da je hrvatski vatrogasac zaštitni znak sigurnosti građana, ali i očuvanja prirodnih ljepota kojih u Hrvatskoj ne nedostaje.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti