Naslovnica Sport Ostali sportovi Šest medalja za kickboxere „CROATIE“

Šest medalja za kickboxere „CROATIE“

Hrvatski kickboxing savez Sisačko – moslavačke županije bio je organizator Prvenstva županije u kickboxingu, 27.siječnja 2018. Natjecanje se održalo u Športskom centru Kutina u disciplinama: point fighting, light contact i kick light. Bilo je nazočno pedesetak natjecatelja iz Kutine, Popovače, Siska i Gline.

Za Kickboxing klub „CROATIU“ iz Siska su nastupili: Ana Kukić, Klara Prpić, Brigita Žamarija, David Ivšić, Martin Lipošćak i Livio Dužić , svi u disciplini kick light.

Nakon vrlo srčanog nastupa Martin Lipošćak je osvojio brončanu medalju u juniorskoj konkurenciji-69 kg., dok su više uspjeha imali Livio Dužić u seniorskoj konkurenciji -69 kg, Brigita Žamarija u apsolutnoj, seniorskoj ženskoj konkurenciji te Klara Prpić u starijim kadetkinjama, koji su osvojili srebrene medalje.

Posebno je bio zanimljiv finalni meč koji je Klara Prpić, unatoč dominacije kroz cijeli meč, ipak izgubila zahvaljujući sudskom nadglasavanju.

David Ivšić je uspio savladati sve svoje suparnike i nakon teškog finalnog meča osvojio zlatnu medalju.

Najviše je pokazala siščanka Ana Kukić, u konkurenciji starijih kadetkinja, koja je posebno u finalnom meču vrlo precizno pogađala svoju suparnicu serijom ručnih i nožnih udaraca i uvjerljivo pobijedila, te se okitila zlatnom medaljom.

Ovaj Županijski turnir bio je uvertira i dio priprema pred Europski kup, koji se održava od 9.- 12.veljače 2018.god., u Karlovcu. Prošle godine na tom međunarodnom natjecanju bilo je nazočno preko tisuću natjecatelja, tako da će i ove godine trajati puna tri dana.
Treneri Sašo Smiljanić i Josip Perković imati će veliki zadatak pripremiti svoju ekipu za ovako veliko natjecanje, što vjerujemo da će uspješno odraditi.

Komentirajte